Tésztához kb. 16 db:
• 125g hideg víz
• 125g vaj 80%-os
• 125g finomliszt
• csipet só
• 3 tojás
Krém:
• 4 db tojás
• 5 dl tej
• 4 evőkanál finomliszt
• 5 e.k. cukor
• 2 cs. vaníliás cukor
Vajat, vizet, sót felmelegítem addig, amíg a vaj fel nem olvad. Beleteszem a lisztet és addig keverem, amíg jól össze nem áll. Átöntöm a keverő tálba, és folyamatos kevergetés mellett, kéz melegre hűtőm. Egyenként hozzá adom a tojásokat, és minden tojás után simára keverem. Habzsákba töltöm és a sütőpapírral bélelt tepsire nyomok kb. 4cm-es köröket távol egymástól.
Előmelegítem a sütőt 190 fokra, alsó felső sütés 30 perc, amíg felemelkedik és pirulni kezd, / a sütő ajtót nem szabad kinyitni / utána 160 fok kb. 25perc, amíg az alja nem kopog, vagy ha kicsit megrázom, gurulnak. Hagyom kihűlni és a tetejüket levágom, félre teszem és elkészítem a krémet.
Szétválasztom a tojásokat és felverem kemény habbá a tojásfehérjéket és a 2 cs. vaníliás cukrot, félre tesszük. A tojások sárgáját fehéredésig keverem az 5 e.k. cukorral és hozzá adom a lisztet, majd a tejet apránként öntöm hozzá, és simára keverem. Ezután lassú tűzön kezdem főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krémünk, habverővel hozzá keverem a felvert tojásfehérjét és még egy picit tovább főzöm, kb.1-2 perc. Habzsákba töltöm és megtöltöm a fánkokat, hideg helyre teszem. Ha kihűlt, akkor nyomhatunk rá tejszínhabot is.
Egzotikus pohárkrém kókuszimádóknak. Keverjük össze a kókusztejet a tejjel, és adjuk hozzá a vaníliát, majd tegyük fel főzni, és hagyjuk állni. A tejhez adjuk hozzá a beáztatott zs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a tölteléket készítjük el: a reszelt almát összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. 2. Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3. A tésztát kettő felé vesszük. 4. Az...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűEgy 32*26 cm-es tepsi (tál, amink van) alját kitesszük kekszekkel. Nekem ebbe a tepsibe pont elfértek a kekszek, mégpedig 18. --5 dl tejet elkezdünk forralni. Közben a vaníliás pu...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: NehézA tojássárgákat 10 dkg cukorral és 10 dkg vajjal addig főzzük, amíg olyan sűrű lesz, hogy a lábas aljáról kezd elválni. Langyosra hűtjük, vaníliával, citromhéjjal ízesítjük. Ezal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű