30 dkg liszt
0,5 tasak sütőpor
nagy csipet só
1 tojás
3 ek édesítőszer, vagy porcukor
1 tasak vaníliás cukor
3 ek tejföl
0.5 cl rum, vagy pár csepp aroma
bő fél liter étolaj a sütéshez
Egy tálban simára keverjük a tojást az édesítővel (szorbit), a vaníliás cukorral, a tejföllel és a nagy csipetnyi sóval. Hozzáöntjük a rumot, vagy pár csepp aromát, majd a sütőporos lisztet. Lisztezett kézzel jól összedolgozzuk, majd lisztezett felületen fél cm vastagságúra nyújtjuk.
Ha a könnyebb megoldást választjuk, még nyújtani sem muszáj, mert kanállal is közvetlenül, a közben felforrósított olajba szaggathatjuk.
Az első sütést előfordulhat, hogy fedő alatt kell végeznünk, de nem minden esetben. A fánkocskák maguktól megfordulnak, de legyen kéznél szűrőkanál, amivel fordíthatjuk is a fánkokat. Lehet szaggatni lisztezett 6 cm körüli pogácsaszaggatóval is, így szebb, egyenletesebb, gusztusos fánkokat kapunk. Figyeljünk, mert gyorsan megsülnek!
Konyhai törlőre, vagy szűrőbe szedjük a megsült fánkokat, hogy az olaj leitatódjon, lecsöpögjön róluk. Cukrászfecskendővel lekvárt, mogyorókrémet tölthetünk a fánkokba. Használhatunk diabetikus baracklekvárt is. Finom szemcsés szorbittal megszórva tálaljuk.
Készíthető cukorral is!
Receptneked.hu
A 2 dl tejet meglangyosítjuk, beletesszük a porcukrot, és a vaníliás cukrokat. Ebbe a cukros tejbe mártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál aljába sorakoztatjuk őket. A geszten...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe keverünk 5 deka darált diót, fél csomag sütőport. A sütőt előmelegítjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a tojásfehérjét 1 csipet sóval kemény habbá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítjük a kész palacsintákat és előmelegítjük a sütőt 180C-ra. Közben elkezdjük készíteni a krémet. Egy edényben habosra keverjük a tojássárgájákat a porcukorral. A tojássárg...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElőször 2-2,5 óra alatt megfőzöm a sűrített tejet. Ha már előre karamellizált sűrített tejet veszünk, akkor ezt az időt megspóroljuk. A 10 dkg csokit gőz fölött megolvasztom a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes