30 dkg liszt
0,5 tasak sütőpor
nagy csipet só
1 tojás
3 ek édesítőszer, vagy porcukor
1 tasak vaníliás cukor
3 ek tejföl
0.5 cl rum, vagy pár csepp aroma
bő fél liter étolaj a sütéshez
Egy tálban simára keverjük a tojást az édesítővel (szorbit), a vaníliás cukorral, a tejföllel és a nagy csipetnyi sóval. Hozzáöntjük a rumot, vagy pár csepp aromát, majd a sütőporos lisztet. Lisztezett kézzel jól összedolgozzuk, majd lisztezett felületen fél cm vastagságúra nyújtjuk.
Ha a könnyebb megoldást választjuk, még nyújtani sem muszáj, mert kanállal is közvetlenül, a közben felforrósított olajba szaggathatjuk.
Az első sütést előfordulhat, hogy fedő alatt kell végeznünk, de nem minden esetben. A fánkocskák maguktól megfordulnak, de legyen kéznél szűrőkanál, amivel fordíthatjuk is a fánkokat. Lehet szaggatni lisztezett 6 cm körüli pogácsaszaggatóval is, így szebb, egyenletesebb, gusztusos fánkokat kapunk. Figyeljünk, mert gyorsan megsülnek!
Konyhai törlőre, vagy szűrőbe szedjük a megsült fánkokat, hogy az olaj leitatódjon, lecsöpögjön róluk. Cukrászfecskendővel lekvárt, mogyorókrémet tölthetünk a fánkokba. Használhatunk diabetikus baracklekvárt is. Finom szemcsés szorbittal megszórva tálaljuk.
Készíthető cukorral is!
Receptneked.hu
A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral. 2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rum...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit fél centis darabkákra vágjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük. A hozzávalókat összekeverjük, és teáskanálnyi halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A halmok...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA cukrot a van.cukorral, csipet sóval és a tojássárgákkal, rámával habosra keverni. A tejet a liszttel csomómentesre keverni, a tojás fehérjét habbá verni. A lisztes tejben elke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesLangyos tejben elkeverek egy kávéskanál porcukrot, belemorzsolom a friss élesztőt. A lisztet a vajjal elmorzsolom. Elkeverem benne az 1 ek porcukrot. A tojásokat kettéválasztom...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes