10 dkg kókuszreszelék
2,5 dl habtejszín
8 dkg cukor
fél csomag vaníliás cukor
12 dkg ét vagy főzőcsoki
1 ek olaj
A tejszínt összekeverem a cukorral, a vaníliás cukorral és a kókuszreszelékkel. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzni kezdem. Addig főzöm, míg a krém besűrűsödött ( ez tűzhelytől függően lehet 20-30 perc). Néhány órára a hűtőbe teszem, hogy tejesen kihűljön és még tovább keményedjen.
A kihűlt masszából diónyi golyókat gyúrok.
A csokit gőz fölött és az olajjal összekeverve felolvasztom. A golyókat fogpiszkálókra szúrom és megfürdetem a csokiban. Majd tálcára teszem és hűtöm tovább, ameddig a csoki teljesen megdermed. Kb. 1 óra.
tészta alapanyagait egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk, annyira van szükség, hogy a tészta formázható legyen, de ne legyen ragadós. Az összegyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk, majd egy kivajazott tepsibe vagy piteformába terítjük, letakarjuk, és abban hagyjuk megkelni. Közben a szőlőt megmossuk, félbe vágjuk, kima...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes30×20 cm-es tepsibe beleszórjuk a száraz tésztát (nem kell semmi zsiradék alá és nem is kell megfőzni) A tojás sárgákat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a citrom h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️Az alapanyagokat kikeverjük, ha nagyon csomós szűrjük át és kb. 10-12 palacsintát készítsünk belőle. (Én minden palacsinta előtt kikenem a sütőt vékonyan még olajjal). ◾️A mazso...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes