10 dkg kókuszreszelék
2,5 dl habtejszín
8 dkg cukor
fél csomag vaníliás cukor
12 dkg ét vagy főzőcsoki
1 ek olaj
A tejszínt összekeverem a cukorral, a vaníliás cukorral és a kókuszreszelékkel. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzni kezdem. Addig főzöm, míg a krém besűrűsödött ( ez tűzhelytől függően lehet 20-30 perc). Néhány órára a hűtőbe teszem, hogy tejesen kihűljön és még tovább keményedjen.
A kihűlt masszából diónyi golyókat gyúrok.
A csokit gőz fölött és az olajjal összekeverve felolvasztom. A golyókat fogpiszkálókra szúrom és megfürdetem a csokiban. Majd tálcára teszem és hűtöm tovább, ameddig a csoki teljesen megdermed. Kb. 1 óra.
Elkészítés: A tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott Rama margarinnal, megszórjuk a kakaóporral majd a porcukorral. A kakaóport és a porcukrot k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt túrós tésztájához a száraz hozzávalókat (liszt, édesítő, kakaópor, sütőpor) aprítógépbe tesszük. A vajat (vagy a kókuszzsírt nagyobb darabokra vágva a szárazanyagokhoz a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben keverjük össze a búzadarát, a cukrot, a tojásokat, a kefirt, a szódabikarbónát, a kakaót, majd hagyjuk állni 20 percen keresztül. Ez idő alatt a búzadara a nedvességtő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz megint csak egyszerű, jó süti, mert egyedényes, abban nem vagyok biztos, hogy piskóta, de ahhoz hasonló. A hozzávalókat a fenti sorrendben, a lisztet szitálva, egy tálban simára...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz