10 dkg kókuszreszelék
2,5 dl habtejszín
8 dkg cukor
fél csomag vaníliás cukor
12 dkg ét vagy főzőcsoki
1 ek olaj
A tejszínt összekeverem a cukorral, a vaníliás cukorral és a kókuszreszelékkel. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzni kezdem. Addig főzöm, míg a krém besűrűsödött ( ez tűzhelytől függően lehet 20-30 perc). Néhány órára a hűtőbe teszem, hogy tejesen kihűljön és még tovább keményedjen.
A kihűlt masszából diónyi golyókat gyúrok.
A csokit gőz fölött és az olajjal összekeverve felolvasztom. A golyókat fogpiszkálókra szúrom és megfürdetem a csokiban. Majd tálcára teszem és hűtöm tovább, ameddig a csoki teljesen megdermed. Kb. 1 óra.
gyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a tészta hozzávalóihoz, és közepesen lágy tésztát dagasztunk. Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük. A megkelt tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A lisztet, a porcukrot, az átszitált sütőport, a vanília kikapart belsejét jól összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a margarint, majd jól összedolgozzuk, ha kell kevés tejjel. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingokat megfőzzük a tejjel, a zselatint feloldjuk, összekeverjük a pudinggal. Az eper megmossuk, kétharmadát feldaraboljuk. A tejszínt 1 evőkanál édesítővel felverjük, majd ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk. A meghámozott almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, lábasba tesszük a cukorral és citromlével együtt puhára dinszteljük. Elfőzzük a levét,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű