ALAP
1 csésze egész mandula
15 egész datolya
2 evőkanál kókuszolaj (olvasztott)
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál vanília-kivonat
TÖLTELÉK
115 gramm krémsajt ( mascarpone)
85 gramm görög joghurt
1/2 teáskanál narancslé
1/4 teáskanál narancshéj
1/4 teáskanál vanília-kivonat
GYÜMÖLCSÖK:
Ízlés szerint szabadon választott, például:
Mandarin
Kiwi
Eper
Szeder
Először a torta alapot fogjuk elkészíteni. A mandulát egy daráló vagy bármilyen erre alkalmas robot géppel por állagúra törjük, aztán hozzáadjuk a datolyát, amelyet akár egészben is hagyhatunk, vagy apróbb kockákra is összevághatjuk.
Ezt követően tegyük bele az olvasztott kókusz olajat, a kakaóport és vanília kivonatot, majd addig keverjük az összetevőket, míg egy egységes anyag nem keletkezik belőlük.
Ha ezzel is készen vagyunk, akkor egy torta alakú kerek tálba, vagy torta sütő formába szedjük ki a kész alapot, és oszlassuk szét egyenletesen, majd tegyük be a hűtőbe 1 órára pihenni. Ha nincs ennyi időnk, akkor 15-20 perc a mélyhűtőben is megteszi.
A töltelék összekeveréséhez szükségünk lesz egy tálra, amelybe beleboríthatjuk a görög joghurtot, a krémsajtot, a narancslevet, a vanília kivonatot és a narancshéjat.
Addig keverjük őket, míg egy krémes állagú kenőcsöt nem kapunk belőlük. Ezután kenjük fel a torta alapra, tetszés szerint oszlassuk el rajta.
Nem is maradt más tennivalónk, csak a díszítés. A különféle gyümölcsöket felkockázva, karikázva vagy némelyiket (pl. szeder) akár egészben is rátehetjük a tortára.
Tetszés szerint rendezgethetjük őket, ahogy a szépérzékünk jónak látja. A torta elkészítési folyamatába is, de a díszítésbe mindenképp érdemes belevonni a gyerekeket is, hiszen az ő kreativitásuktól lesz igazán értékes és szép a desszertünk.
Sütés nélkül, glutén és gabonamnetes
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibéleltem sütőpapírral, az étcsokit gőz felett felolvasztottam. A vajat habosra kevertem, majd hozzá adtam az olvasztott csokit, a porcukrot, a v...
Elkészítési idő: 2-óraA tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen elos...
Elkészítési idő: 35 perc♥ Tészta: 7 tojást válasszuk ketté. A tojássárgáját keverjük habosra 7 dkg kristálycukorral. A tojásfehérjét verjük habbá 7 dkg kristálycukorral. Vigyázzunk, hogy ne verjük tú...
Elkészítési idő: