Családireceptkönyv.hu

Diós sajtpuffancsok recept


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg trappista sajt (bármilyen félkemény sajt, de lehet vegyesen)
6 dkg dió (darált)
4 evőkanál finomliszt
0.5 dl olívaolaj
100 g krémsajt
2 db tojás
1 gerezd fokhagyma
2 ek joghurt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

Elkészítés:


A tojásokat az apróra vágott fokhagymával felverjük, a sajtot lereszeljük.
A hozzávalókat a liszt és a dió kivételével alaposan összedolgozzuk. Ha már látjuk, milyen állaga lesz a masszának, igény szerint adjuk hozzá a darált diót és a lisztet. Nem szabad, hogy a "fasírt-alapunk" tömény/kemény legyen, mert úgy nehezebben sül meg, száraz lesz és lapos.
Bő olajjal felhevített serpenyőbe két kiskanál segítségével belehelyezzük a sajt-fasírtokat, és ezek mindkét oldalát kb 3 percig sütjük, majd kivesszük, és papírtörölközőn lecsöpögtetjük.

Diós sajtpuffancsok recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hack Irén
Rakott kelkàposzta
Rakott kelkàposzta

A kelkáposztát 4 felé vágjuk, torzsáját kivágjuk (úgy, hogy azért a negyed fej ne essen szét), annyi sós vízbe tesszük fel főzni, hogy a víz ellepje. A hagymát megpucoljuk, kockák...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
RAKOTT KELKÁPOSZTA
RAKOTT KELKÁPOSZTA

Egy 1-1,5 kg-os kelkáposztát a torzsa nélkül kisebb darabokra vágtam. Vízben, amit sóval, köménymaggal és fokhagymával ízesítettem fél puhára megfőztem. Miután megfőtt, leszűrtem é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Rakott tojás
Rakott tojás

A karikára vágott hagymát lisztbe mártjuk, és olajban kisütjük. Vajjal kikent jénaiba lerakunk egy sor tejbe, majd a tejföllel felvert, fűszeres tojásba mártott zsemlét. Erre réte...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Rakott krumpli
Rakott krumpli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk