2 db tojás
1 dl napraforgó olaj
4 dl joghurt (natúr)
360 g barna cukor
1 csomag sütőpor
270 g gluténmentes lisztkeverék
50 dkg feketeribizli
3 ek barna cukor
1 dkg vaj (a sütőpapírhoz)
Megmossuk, és leszárazzuk a ribizlit.
A piteforma aljába terítetjük a megvajazott sütőpapírt.
Beleszórjuk a gyönyörű fekete ribizlit, és megszórjuk a 3 ek barna cukorral.
A tészta hozzávalóit, mindent egyben módon (először a nedves, majd a száraz hozzávalók) összekeverjük robotgéppel.
A nokedli állagú tésztát ráöntjük a ribizlire.
Addig sütjük, míg a teteje megbarnul.
Megvárjuk, míg hűl egy kicsit, majd kiborítjuk egy tálra, és lehúzzuk a tetejéről a sütőpapírt.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
A citromokat alaposan mossuk meg. Reszeljük le a héjukat és az egyiknek facsarjuk ki a levét. A kimért zselatint áztassuk 0,5 dl hideg vízbe és várjunk amíg megduzzad. Keverjük hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. 2. A szobahőmérsékletű tojásokkal (így jobban olvad a cukor) mixerrel habosra keverjük a cukrot. 3. Hozzákeverjük a gyümölcsök reszelt h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tortaformát kevés vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk. A vajat a kétféle cukorral krémesre keverjük. Egymás után hozzákeverjük a tojásokat....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-20 dkg búzadara, 15 dkg liszt, 0,5 l tej elkeverni -bele 1 citrom reszelt héja, 2 marék mazsola, csipet só, elkeverni, hűtőbe, -később: hozzá 4 tojás sárgája, -4 tojás fehérj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes