2 db tojás
1 dl napraforgó olaj
4 dl joghurt (natúr)
360 g barna cukor
1 csomag sütőpor
270 g gluténmentes lisztkeverék
50 dkg feketeribizli
3 ek barna cukor
1 dkg vaj (a sütőpapírhoz)
Megmossuk, és leszárazzuk a ribizlit.
A piteforma aljába terítetjük a megvajazott sütőpapírt.
Beleszórjuk a gyönyörű fekete ribizlit, és megszórjuk a 3 ek barna cukorral.
A tészta hozzávalóit, mindent egyben módon (először a nedves, majd a száraz hozzávalók) összekeverjük robotgéppel.
A nokedli állagú tésztát ráöntjük a ribizlire.
Addig sütjük, míg a teteje megbarnul.
Megvárjuk, míg hűl egy kicsit, majd kiborítjuk egy tálra, és lehúzzuk a tetejéről a sütőpapírt.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
Először gesztenyesziveket készítünk. Ehhez fél csomag /25 dg/ gesztenyemasszát villával összetörünk, meglocsoljuk rumaromával, összegyúrjuk. Diónál kicsit kisebb golyókat csinálunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat, a cukrot, a tojást és a mézet gőz felett összekeverjük, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a szódabikarbónát és a lisztet. 2. Összegyúrjuk, majd 3 lapot sütünk b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. Az almákat vagy a körtéket megmossuk, megtöröljük, kettévágjuk, magházukat kivesszük, majd vékonyan/legyezőszerűen bevágjuk. Beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és felhasználásig félre tesszük. A lisztel elmorzsoljuk a zsiradékot hozzá aduk a cukrot, tojást, sót vaníliás cukrot, sütőpor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű