menu

Családireceptkönyv.hu

Feketeribizlis pite gluténmentesen


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 db tojás
1 dl napraforgó olaj
4 dl joghurt (natúr)
360 g barna cukor
1 csomag sütőpor
270 g gluténmentes lisztkeverék
50 dkg feketeribizli
3 ek barna cukor
1 dkg vaj (a sütőpapírhoz)

Elkészítés:


Megmossuk, és leszárazzuk a ribizlit.
A piteforma aljába terítetjük a megvajazott sütőpapírt.
Beleszórjuk a gyönyörű fekete ribizlit, és megszórjuk a 3 ek barna cukorral.
A tészta hozzávalóit, mindent egyben módon (először a nedves, majd a száraz hozzávalók) összekeverjük robotgéppel.
A nokedli állagú tésztát ráöntjük a ribizlire.
Addig sütjük, míg a teteje megbarnul.
Megvárjuk, míg hűl egy kicsit, majd kiborítjuk egy tálra, és lehúzzuk a tetejéről a sütőpapírt.

Trükkök, tippek, praktikák:


sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés

Feketeribizlis pite gluténmentesen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Matiz
Boci szelet
Boci szelet

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, azután hozzáadjuk a többi hozzávalót. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Közepes nagyság...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babapiskóta készítése házilag
Babapiskóta készítése házilag

A sütõt 160 fokra elõmelegítjük. A tojásokat a cukorral felverjük, vaníliával ízesítjük. Hozzáadjuk a szalalkálit és a liszt felét és simára keverjük. Ezután belekeverjük a többi l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Golyó - Gesztenyés kókuszgolyó
Golyó - Gesztenyés kókuszgolyó

1. A puha vajat kikeverjük a gyümölcscukorral. 2. Hozzáadjuk a felolvasztott gesztenyemasszát, a rumot (vagy aromát), majd apránként hozzáadagoljuk a kekszdarát, kézzel jól öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Monamari
Omlós szalakális krémes
Omlós szalakális krémes

A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk