Családireceptkönyv.hu

Feketeribizlis pite gluténmentesen


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 db tojás
1 dl napraforgó olaj
4 dl joghurt (natúr)
360 g barna cukor
1 csomag sütőpor
270 g gluténmentes lisztkeverék
50 dkg feketeribizli
3 ek barna cukor
1 dkg vaj (a sütőpapírhoz)

Elkészítés:


Megmossuk, és leszárazzuk a ribizlit.
A piteforma aljába terítetjük a megvajazott sütőpapírt.
Beleszórjuk a gyönyörű fekete ribizlit, és megszórjuk a 3 ek barna cukorral.
A tészta hozzávalóit, mindent egyben módon (először a nedves, majd a száraz hozzávalók) összekeverjük robotgéppel.
A nokedli állagú tésztát ráöntjük a ribizlire.
Addig sütjük, míg a teteje megbarnul.
Megvárjuk, míg hűl egy kicsit, majd kiborítjuk egy tálra, és lehúzzuk a tetejéről a sütőpapírt.

Trükkök, tippek, praktikák:


sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés

Feketeribizlis pite gluténmentesen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katka
Amerikai krémes - tortaként recept
Amerikai krémes - tortaként recept

1.A tészta hozzávalóit robotgéppel jól kikeverjük és margarinnal kikent, liszttel megszórt - közepes méretű - tepsibe öntjük (Jelen esetben tortaformába öntöttem). Előmelegített 18...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Almás pite
Almás pite

Elsőként az almás réteget készítjük el. Ha nagyon sok levet eresztene, akkor érdemes kinyomkodni, vagy megszórni egy kis útifű maghéjjal vagy más nedvszívó rostanyaggal. Közben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárga tetejű diós sütemény
Sárga tetejű diós sütemény

Megkeverjük a cukrot és a növényi zsiradékot. A tojásfehérjéből habot keverünk. A zsiradékos cukorba, óvatosan diót, lisztet, AranyKalász pudingport keverünk, így sűrűbb tészta jö...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
CSOKIS-ÁFONYÁS ZABPELYHES KEKSZ (DIÉTÁS)
CSOKIS-ÁFONYÁS ZABPELYHES KEKSZ (DIÉTÁS)

A csokit fél centis darabkákra vágjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük. A hozzávalókat összekeverjük, és teáskanálnyi halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A halmok...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk