Mézes laphoz:
40 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
1 ek méz
10 dkg vaj
2 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
Diós piskótához:
6 tojás
15 dkg cukor
3 evőkanál víz
0,5 dl napraforgó olaj
15 dkg rétesliszt
0,5 tasak sütőpor
15 dkg dió (darált)
Krémhez:
3 tojás sárgája
2 tasak vaníliás pudingpor
10 dkg kristály cukor
7 dl tej
12 dkg porcukor
25 dkg margarin
A sütőt előmelegítem 190 fokra.
A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrok. Kétfelé veszem és egymás után 2 lapot sütök egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-7 perc alatt.
A diós piskótához a tojás sárgájákat habosra keverem 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a dióval. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verem, és óvatosan belekeverem a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttem) öntöm a masszát és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöm a piskótát. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez a tojás sárgájákat a 10 dkg kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverem, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzöm.
A margarint kikeverem a 12 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém, összedolgozom a kettőt.
Az egyik mézes lapot tálcára teszem, a krém felét rákenem, erre jön a diós piskóta, amire a krém másik fele kerül.
Végül a második mézes lappal befedem. A tetejét porcukorral szórom meg.
Érdemes előző nap elkészíteni, mert másnap szebben lehet szeletelni.
Ebből a mennyiségből a szeletek nagyságától függően kb. 80 szelet sütemény lesz.
tojásfehérjét felverjük keményre majd mehet hozzá apránként a cukor majd a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is akkor már cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felhő szelet tésztájának hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Két sütőpapír között vagy lisztezett felületen kb. 25 x 35 cm-es méretű téglalappá nyújtjuk, majd egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgákat keverd ki a cukorral, a kukoricakeményítővel és a sóval, majd önts hozzá kevés tejet. Dolgozd simára, és fokozatosan adagold hozzá a maradék tejet. Sima, kis lángon...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A grillázs elkészítése: A grillázshoz 20 dkg durvára vágott dióhoz keverjünk 2-3 ek kristálycukrot, majd állandó kevergetés mellett, karamellizáljuk aranybarnára...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz