Mézes laphoz:
40 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
1 ek méz
10 dkg vaj
2 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
Diós piskótához:
6 tojás
15 dkg cukor
3 evőkanál víz
0,5 dl napraforgó olaj
15 dkg rétesliszt
0,5 tasak sütőpor
15 dkg dió (darált)
Krémhez:
3 tojás sárgája
2 tasak vaníliás pudingpor
10 dkg kristály cukor
7 dl tej
12 dkg porcukor
25 dkg margarin
A sütőt előmelegítem 190 fokra.
A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrok. Kétfelé veszem és egymás után 2 lapot sütök egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-7 perc alatt.
A diós piskótához a tojás sárgájákat habosra keverem 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a dióval. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verem, és óvatosan belekeverem a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttem) öntöm a masszát és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöm a piskótát. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez a tojás sárgájákat a 10 dkg kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverem, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzöm.
A margarint kikeverem a 12 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém, összedolgozom a kettőt.
Az egyik mézes lapot tálcára teszem, a krém felét rákenem, erre jön a diós piskóta, amire a krém másik fele kerül.
Végül a második mézes lappal befedem. A tetejét porcukorral szórom meg.
Érdemes előző nap elkészíteni, mert másnap szebben lehet szeletelni.
Ebből a mennyiségből a szeletek nagyságától függően kb. 80 szelet sütemény lesz.
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk, majd kihűtjük. A krémhez a pudingport felfőzzük a tejjel, es kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és...
Elkészítési idő: 2 oraA lisztet elmorzsolunk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, szódabikarbónát, tojást, a mézet a tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk. 4 részre osztjuk, 30 percig pihentetjük....
Elkészítési idő:2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge t...
Elkészítési idő: