Tészta:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
2 tojás
fél csomag sütőpor
15 dkg porcukor
3 evőkanál tejföl
1 citrom reszelt héja
Töltelék:
2 dl tej
1 vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor
3 evőkanál Extra Jam (baracklekvár)
2 evőkanál kávé
fél dl rum
3 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
Máz:
30 dkg porcukor
1 evőkanál rum
1/2 dl meggylé
1 citrom leve
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két vékonyabb és egy vastagabb (25*35 cm-es) tésztát nyújtunk belőle és 180 fokon kisütjük.
Vigyázzunk, mert könnyen megég. 10-12 perc alatt megsül. Mielőtt betesszük sülni szurkáljuk meg villával a tésztát, hogy ne púposodjon fel. Ha kihűlt, akkor a vastagabb tésztát szétmorzsoljuk egy tálba. Ráöntjük a forró tejet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaót, a lekvárt, a kávét, a rumot és a cukrot, majd végül a puha vajat és jól összekeverjük.
Ezzel a töltelékkel megkenjük az egyik lapot, majd rátesszük a másikat. A máz hozzávalóit addig keverjük, amíg szép fényes nem lesz. Rákenjük a tészta tetejére és hagyjuk megdermedni. Hűtőben hűtjük.. Amikor kész, lehet szeletelni.
A hozzávalókat keverni. Formázható masszát kapunk, ha mégsem, nyugodtan sürithetjük liszttel és reszelékkel vagy higithatjuk olajjal és vizzel. Nem egy tojásos massza, de szépen fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy bögrében a fenti sorrendben összekeverjük, és mikróban teljes fokozaton sütjük. Teljesítményfüggő, kinek mikor van kész, nekem 900W-on kb 2:40.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. A cukorból és vízből szirupot főzünk. 2. Még melegen, miután lehúztuk a tűzről, hozzáadjuk a vajat. 3. Ha elolvadt benne, hozzáadjuk a kakaót és a tejport. Majd a puffasztott...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk szép sorban az olvasztott vajat, a tejet, a citrom reszelt héját és levét, majd a sütőporral és mákkal elkevert lisztet. 24×...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű