menu

Családireceptkönyv.hu

Puncs szelet


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
2 tojás
fél csomag sütőpor
15 dkg porcukor
3 evőkanál tejföl
1 citrom reszelt héja
Töltelék:
2 dl tej
1 vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor
3 evőkanál Extra Jam (baracklekvár)
2 evőkanál kávé
fél dl rum
3 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
Máz:
30 dkg porcukor
1 evőkanál rum
1/2 dl meggylé
1 citrom leve

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két vékonyabb és egy vastagabb (25*35 cm-es) tésztát nyújtunk belőle és 180 fokon kisütjük.

Vigyázzunk, mert könnyen megég. 10-12 perc alatt megsül. Mielőtt betesszük sülni szurkáljuk meg villával a tésztát, hogy ne púposodjon fel. Ha kihűlt, akkor a vastagabb tésztát szétmorzsoljuk egy tálba. Ráöntjük a forró tejet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaót, a lekvárt, a kávét, a rumot és a cukrot, majd végül a puha vajat és jól összekeverjük.

Ezzel a töltelékkel megkenjük az egyik lapot, majd rátesszük a másikat. A máz hozzávalóit addig keverjük, amíg szép fényes nem lesz. Rákenjük a tészta tetejére és hagyjuk megdermedni. Hűtőben hűtjük.. Amikor kész, lehet szeletelni.

Puncs szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gesztenytorta sütés nélkül, ezzel tényleg nincs sok
Gesztenytorta sütés nélkül, ezzel tényleg nincs sok

A darált kekszet, a gesztenyemasszát, a vajat és a rumot annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy egy közepesen kemény, formázható masszát kapjunk. (Tehát nem biztos ,hogy az összes tej ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bohém csemege
Bohém csemege

A csokoládét a piskótához finomra vágjuk, majd összekeverjük a darált dióval, a kakaóporral, valamint a liszttel. A tojásfehérjét a cukorral borotvahab állagú habbá verjük, majd ho...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Marcsi
Grízes-mézes szelet
Grízes-mézes szelet

1.Összegyúrjuk a tésztához valókat. Először nagyon ragad, de nem kell hozzá több liszt, mert akkor kemény lesz. A kezet lehet kissé lisztezni. A gyúrás közben alakul az állaga. Ha...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kalács (hokkaido)
Kalács (hokkaido)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk