Tészta:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
2 tojás
fél csomag sütőpor
15 dkg porcukor
3 evőkanál tejföl
1 citrom reszelt héja
Töltelék:
2 dl tej
1 vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor
3 evőkanál Extra Jam (baracklekvár)
2 evőkanál kávé
fél dl rum
3 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
Máz:
30 dkg porcukor
1 evőkanál rum
1/2 dl meggylé
1 citrom leve
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két vékonyabb és egy vastagabb (25*35 cm-es) tésztát nyújtunk belőle és 180 fokon kisütjük.
Vigyázzunk, mert könnyen megég. 10-12 perc alatt megsül. Mielőtt betesszük sülni szurkáljuk meg villával a tésztát, hogy ne púposodjon fel. Ha kihűlt, akkor a vastagabb tésztát szétmorzsoljuk egy tálba. Ráöntjük a forró tejet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaót, a lekvárt, a kávét, a rumot és a cukrot, majd végül a puha vajat és jól összekeverjük.
Ezzel a töltelékkel megkenjük az egyik lapot, majd rátesszük a másikat. A máz hozzávalóit addig keverjük, amíg szép fényes nem lesz. Rákenjük a tészta tetejére és hagyjuk megdermedni. Hűtőben hűtjük.. Amikor kész, lehet szeletelni.
A darált kekszet, a gesztenyemasszát, a vajat és a rumot annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy egy közepesen kemény, formázható masszát kapjunk. (Tehát nem biztos ,hogy az összes tej ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét a piskótához finomra vágjuk, majd összekeverjük a darált dióval, a kakaóporral, valamint a liszttel. A tojásfehérjét a cukorral borotvahab állagú habbá verjük, majd ho...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Közepes1.Összegyúrjuk a tésztához valókat. Először nagyon ragad, de nem kell hozzá több liszt, mert akkor kemény lesz. A kezet lehet kissé lisztezni. A gyúrás közben alakul az állaga. Ha...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes