Hozzávalók kb. 30 darabhoz
10 ek tejszín
10 dkg vaj
3 ek cukor
2 ek liszt
1 cukrozott narancshéj apróra vágva
1 marék dió
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Moskauer csokis diós narancsosA moskauerhez a diót mozsárban aprítsuk durvára. Ne daráljuk, akkor jó, ha maradnak apró darabok benne. A tejszínt, vajat és a cukrot lábasba tesszük és forrásig melegítjük. Amikor forr, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a lisztet, a diót és az apróra vágott narancshéjat.
A massza akkor jó, ha lassan szétterül. Nyomózsákból is adagolhatjuk, diónyi darabokat nyomva a sütőpapírra, de evőkanállal is a sütőlapra halmozhatjuk – villával lapítsuk le a masszát. A masszahalmokat kerekre formáljuk, de nem baj, ha a sütemény nem lesz szabályos kör alakú.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon kb. 12 perc alatt megsül. Akkor jó, amikor a szélei barnulni kezd. Melegen puha, de kihűlve finom ropogós.
A csokoládét olvasszuk fel, és a kihűlt sütik egyik oldalát mártsuk bele (szilikonlapáttal is bekenhetjük).
Tegyük vissza a sütőpapírra a moskauereket, és hagyjuk teljesen megdermedni a csokoládét.
Dobozban napokig eltartható. Gasztroajándéknak is kiváló.
30 dkg lisztet, 8 dkg porcukrot, 10 dkg Ramát, 2 tojást, fél cs. sütőport, 2 dkg kakaóport és kevés tejet összegyúrunk, majd 2 lapot sütünk belőle. Külön négy tojásos piskótát s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA graham-, a tönköly- és a fehér lisztet összekeverem, beleteszem a sikért és a sót. Az édesítőt mindenki ízlése szerint adagolja. Az élesztőt egy deci tejjel egy csipet édesítőv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn most csak lekvárral töltöm! Ez az adag egy 20/30as tepsi! Bögre mérete: 2dl. Sütési idő: Nekem csak sima gáztűzhelyem van, de szerintem 200/220 fokos biztos van fél órát sütötte...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: 200 g banán leturmixoltam, majd hozzá adtam a zöldbanán lisztet, tojást, kakóport, szódabikarbónát. Jól összekevertem. A maradék 100 g banánt beledobáltam. Kiolajozott...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz