menu

Családireceptkönyv.hu

moskauer


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók kb. 30 darabhoz

10 ek tejszín

10 dkg vaj

3 ek cukor

2 ek liszt

1 cukrozott narancshéj apróra vágva

1 marék dió

10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


Elkészítés

Moskauer csokis diós narancsosA moskauerhez a diót mozsárban aprítsuk durvára. Ne daráljuk, akkor jó, ha maradnak apró darabok benne. A tejszínt, vajat és a cukrot lábasba tesszük és forrásig melegítjük. Amikor forr, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a lisztet, a diót és az apróra vágott narancshéjat.

A massza akkor jó, ha lassan szétterül. Nyomózsákból is adagolhatjuk, diónyi darabokat nyomva a sütőpapírra, de evőkanállal is a sütőlapra halmozhatjuk – villával lapítsuk le a masszát. A masszahalmokat kerekre formáljuk, de nem baj, ha a sütemény nem lesz szabályos kör alakú.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon kb. 12 perc alatt megsül. Akkor jó, amikor a szélei barnulni kezd. Melegen puha, de kihűlve finom ropogós.

A csokoládét olvasszuk fel, és a kihűlt sütik egyik oldalát mártsuk bele (szilikonlapáttal is bekenhetjük).

Tegyük vissza a sütőpapírra a moskauereket, és hagyjuk teljesen megdermedni a csokoládét.

Dobozban napokig eltartható. Gasztroajándéknak is kiváló.

moskauer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dani
Linzer
Linzer

Tészta: A lisztet elkeverjük a sütőporral és a cukorral és egy nagy tálba átszitáljuk őket.Ezután a vajat belereszeljük a lisztes keverékbe, majd hozzáadjuk a zsírt és összemorzs...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtos pogi
Sajtos pogi

A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítjük, és a tejfölbe belekeverjük az élesz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hédi
Emeletes élvezet
Emeletes élvezet

Az első réteg egy kekszes összegyúrt massza, a kekszet a cukorral ,a vajjal és tejjel összegyúrjuk,annyi tejet adagolunk hozzá,hogy egy jó linzer állagú masszát kapjunk,majd egy te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliás csavart
Vaníliás csavart

Az élesztőt cukros tejben futtatjuk. A vajat összedolgozzuk a lisztel,sóval ,tojással,cukorral és az élesztővel. Egy könnyű, nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Kelesztjük kb 1 órát...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk