Hozzávalók kb. 30 darabhoz
10 ek tejszín
10 dkg vaj
3 ek cukor
2 ek liszt
1 cukrozott narancshéj apróra vágva
1 marék dió
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Moskauer csokis diós narancsosA moskauerhez a diót mozsárban aprítsuk durvára. Ne daráljuk, akkor jó, ha maradnak apró darabok benne. A tejszínt, vajat és a cukrot lábasba tesszük és forrásig melegítjük. Amikor forr, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a lisztet, a diót és az apróra vágott narancshéjat.
A massza akkor jó, ha lassan szétterül. Nyomózsákból is adagolhatjuk, diónyi darabokat nyomva a sütőpapírra, de evőkanállal is a sütőlapra halmozhatjuk – villával lapítsuk le a masszát. A masszahalmokat kerekre formáljuk, de nem baj, ha a sütemény nem lesz szabályos kör alakú.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon kb. 12 perc alatt megsül. Akkor jó, amikor a szélei barnulni kezd. Melegen puha, de kihűlve finom ropogós.
A csokoládét olvasszuk fel, és a kihűlt sütik egyik oldalát mártsuk bele (szilikonlapáttal is bekenhetjük).
Tegyük vissza a sütőpapírra a moskauereket, és hagyjuk teljesen megdermedni a csokoládét.
Dobozban napokig eltartható. Gasztroajándéknak is kiváló.
: A tojásfehérjékből kemény habot verünk két kanál cukorral. A többi cukrot hozzákeverjük a vajhoz, tojássárgájákhoz, a liszthez, sütőporhoz. gyümölccsel megszórom. Kivajazott, l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásfehérjéket a csipet sóval kezdjük el felverni. Amikor félkemény, akkor kanalanként adjuk hozzá az édesítőt és verjük kemény, fényes habbá. A végén keverjük bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőmixhez ütöttem a tojást, hozzáadtam a sütőport és az eritritet, majd apránként annyi kókuszzsírt dolgoztam hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjak belőle. Alaposan lisztezett...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 6 tojássárgáját habosra keverni a 25 dkg porcukorral, folyamatos keverés mellett belecsorgatni a langyos vizet és langyos olajat, majd belekeverjük ha lehet robotgéppel a sütőpor...
Elkészítési idő: 1 óra 30 Nehézség: Könnyű