70 dkg liszt, 50 dkg margarin, 1,5 teáskanál só, 14 evőkanál víz, 2 evőkanál ecet, 15 dkg reszelt sajt-de csak fele a tésztába, a többi a tetejére.
1 éjszakát a hűtőbe kell tenni és másnap sütni.
Vékonyra kell nyújtani, tepsibe tenni és ott összevágni. Tetejét tojással megkenni, reszelt sajttal megszórni (vagy bármivel -magvak, kömény, stb.) 4 gáztepsivel lesz belőle. 220 fokon 15 perc alatt sül meg.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral Hozzáadjuk az olajat, és a joghurtot. A tojássárgás masszához adjuk a lisztet, és a sütőport, majd alaposan össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, vízzel s hozzáadom az átszitált lisztet, s.port, kakaóport és a tojásfehérje keményre vert habját. 2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral (finomítatlan nádcukorral a legjobb), és hozzáadunk egy csipet sót is. Majd a két egész tojással továbbkeverjük a masszát,...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: KönnyűA kakaós piskótát kétféle módon készítheted el. Fontos tudnivaló, hogy a zab alapvetően nem tartalmaz glutént, a feldolgozás során azonban nehezen kerülhető el a gluténszennyez...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz