menu

Családireceptkönyv.hu

Világ legolcsóbb és legfinomabb ropogtatnivalója.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt, 50 dkg margarin, 1,5 teáskanál só, 14 evőkanál víz, 2 evőkanál ecet, 15 dkg reszelt sajt-de csak fele a tésztába, a többi a tetejére.

Elkészítés:


1 éjszakát a hűtőbe kell tenni és másnap sütni.
Vékonyra kell nyújtani, tepsibe tenni és ott összevágni. Tetejét tojással megkenni, reszelt sajttal megszórni (vagy bármivel -magvak, kömény, stb.) 4 gáztepsivel lesz belőle. 220 fokon 15 perc alatt sül meg.

Világ legolcsóbb és legfinomabb ropogtatnivalója.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Joghurtos meggyes piskóta
Joghurtos meggyes piskóta

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral Hozzáadjuk az olajat, és a joghurtot. A tojássárgás masszához adjuk a lisztet, és a sütőport, majd alaposan össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kakaós - Kakaós-vaníliás rolád
Kakaós - Kakaós-vaníliás rolád

1. Tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, vízzel s hozzáadom az átszitált lisztet, s.port, kakaóport és a tojásfehérje keményre vert habját. 2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgabarackos, málnás diós piskóta
Sárgabarackos, málnás diós piskóta

A szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral (finomítatlan nádcukorral a legjobb), és hozzáadunk egy csipet sót is. Majd a két egész tojással továbbkeverjük a masszát,...

Elkészítési idő: 1 óra 15 p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mirinda szelet
Mirinda szelet

A kakaós piskótát kétféle módon készítheted el. Fontos tudnivaló, hogy a zab alapvetően nem tartalmaz glutént, a feldolgozás során azonban nehezen kerülhető el a gluténszennyez...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk