1 kg kelbimbó
fűszerek: tengerisó, frissen őrölt bors, köménymag, gondolatnyi szerecsendió
olaj, vaj
Morzsához
5 db kifli
olaj
Tálaláshoz
tejföl
A kelbimbót mosás, tisztítás után kevés olaj-vaj keverékére tettem, fűszereztem, alámelegítettem és ebbe az olvadt fűszeres zsiradékban alaposan mindenhol megforgattam. Hozzáadtam 1 nagy bögre vizet és a kuktában megpároltam.
(Kukta hiányában ugyanígy, fedő alatt javaslom, vagy párolókosárban vagy kinek mije van.
Arra érdemes figyelni, hogy nem kell sok idő neki.)
Közben a kiflikből morzsát őröltem és kevés olajon aranyszínűre pirítottam.
A párolt kelbimbót, a morzsával és sűrű tejföllel tálaltam.
A krumplikat megmossuk, és vékonyan bevágjuk, vigyázva, hogy ne vágjuk át teljesen. Olajjal megkenjük, sózzuk, 200 fokon egy órán át sütjük. Kivéve a sütőből a résekbe felváltva so...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKevés olívaolajon puhára pároljuk a felaprított hagymát, rögtön meg is sózzuk. Ha a hagyma már karamellizálódott, a felcsíkozott sonkát is hozzáadjuk, amivel átpirítjuk. Egy lábasb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBele lehet forgatni zabkorpás prézlibe, ahhoz is 100gramm zabkorpa, pici olaj és pici víz kell, itt elfogyott ezert nem forgattam semmibe, de így is nagyon finom Lehet így is e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykahús kifilézzük, majd apró csíkokra vágjuk. Az evőkanál olajon, felforrósított wokban megpirítjuk. Majd fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá, és befedve puhára főzzük. A rép...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű