1 kg kelbimbó
fűszerek: tengerisó, frissen őrölt bors, köménymag, gondolatnyi szerecsendió
olaj, vaj
Morzsához
5 db kifli
olaj
Tálaláshoz
tejföl
A kelbimbót mosás, tisztítás után kevés olaj-vaj keverékére tettem, fűszereztem, alámelegítettem és ebbe az olvadt fűszeres zsiradékban alaposan mindenhol megforgattam. Hozzáadtam 1 nagy bögre vizet és a kuktában megpároltam.
(Kukta hiányában ugyanígy, fedő alatt javaslom, vagy párolókosárban vagy kinek mije van.
Arra érdemes figyelni, hogy nem kell sok idő neki.)
Közben a kiflikből morzsát őröltem és kevés olajon aranyszínűre pirítottam.
A párolt kelbimbót, a morzsával és sűrű tejföllel tálaltam.
1. A burgonyát sós vízbe feltesszük főni, villával ellenőrizzük kb. 20-25 perc után. Ha kész, kikapcsoljuk, leszűrjük a vizet róla. 2. A szalonnát deszkán nagyon éles késsel kb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót összeaprítunk, és kevés zsíron puhára pároljuk.A végén a tejfölt kikeverjük a tojással,és a tetejére öntve rásütjük. Friss kenyér illik hozzá.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézAz alap a krumplis tészta, amiből gombócot, nudlit szoktunk készíteni. A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, majd lazá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát...
Elkészítési idő: kb 1,5 óra Nehézség: Könnyű