1 kg kelbimbó
fűszerek: tengerisó, frissen őrölt bors, köménymag, gondolatnyi szerecsendió
olaj, vaj
Morzsához
5 db kifli
olaj
Tálaláshoz
tejföl
A kelbimbót mosás, tisztítás után kevés olaj-vaj keverékére tettem, fűszereztem, alámelegítettem és ebbe az olvadt fűszeres zsiradékban alaposan mindenhol megforgattam. Hozzáadtam 1 nagy bögre vizet és a kuktában megpároltam.
(Kukta hiányában ugyanígy, fedő alatt javaslom, vagy párolókosárban vagy kinek mije van.
Arra érdemes figyelni, hogy nem kell sok idő neki.)
Közben a kiflikből morzsát őröltem és kevés olajon aranyszínűre pirítottam.
A párolt kelbimbót, a morzsával és sűrű tejföllel tálaltam.
Az olajból, a lisztből és a reszelt hagymából világos rántást készítünk, felöntjük kb. 5-6 dl vízzel. Fűszerezzük babérlevéllel, sóval, cukorral, kevés ecettel, mustárral. Belekeve...
Elkészítési idő:A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és kiolajozott, hőálló edénybe tesszük. A húst nagyobb darabokra vágjuk és a tetejére tesszük. A paradicsomlébe keverjük a fűsze...
Elkészítési idő:Az élesztőt a meglangyosított tejbe keverjük a cukorral és langyos helyre téve felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük és a felfuttatott tejet lassan hozzáadagolva, csom...
Elkészítési idő: