1 kg burgonya
50 dkg liszt
20 dkg Rama vagy zsír
1 evőkanál só
A burgonyát sós vízben megfőzzük, áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót és a kihűlt krumplit. A hozzávalókat jól összegyúrjuk, lisztezett deszkán kb.1,5 cm vastagra nyújtjuk. Lisztezett tepsibe tesszük, előmelegített sütőben sütjük, félidőben megforgatjuk.
A tojásokat főzzük keményre, és nagylyukú sajtreszelőn reszeljük le. A lilahagymát vágjuk apróra, és keverjük a lereszelt tojáshoz a majonézzel, tejföllel, és a mustárral együtt. S...
Elkészítési idő:Az asztalra terítünk egy tepsi méretű műanyag fóliát, a tetejére helyezzük a sajtkrémet. Egy másik fóliával befedjük, és nyújtófával négyzet alakra, kb. 6 mm vastagra nyújtjuk. A f...
Elkészítési idő:1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (gázsütőnél 7-es fokozat), és vajazzunk ki egy alacsony sütőtálat vagy tűzálló tálat. 2. Időnként megkeverve forraljuk össze a szeletelt krum...
Elkészítési idő:A burgonyát egészben megfőzzük, majd megtisztítjuk. A tojásokat is megfőzzük és felkockázzuk a kolbásszal és sonkával együtt. A burgonyákat félbe vágjuk és kikaparjuk a belsejét....
Elkészítési idő: