Családireceptkönyv.hu

Várongi pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya
50 dkg liszt
20 dkg Rama vagy zsír
1 evőkanál só

Elkészítés:


A burgonyát sós vízben megfőzzük, áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót és a kihűlt krumplit. A hozzávalókat jól összegyúrjuk, lisztezett deszkán kb.1,5 cm vastagra nyújtjuk. Lisztezett tepsibe tesszük, előmelegített sütőben sütjük, félidőben megforgatjuk.

Várongi pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
TÚRÓS SAJTOS KRUMPLI
TÚRÓS SAJTOS KRUMPLI

A krumplit hejaban megfozom, amikor langyos, akkor meghamozom, es felreteszem,hogy teljesen kuhuljon. A hagymat aprora vagom, keves olajon, allandoan keverem, ameddig pirulni kezd...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töltött sült kifli
Töltött sült kifli

A kifliket kettévágjuk és a végüket szintén levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével, kivájjuk a kiflik belsejét. A maradék kiflibelet késsel, vagy az ujjunkkal kivesszük. Íg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mackósajt Valikától
Mackósajt Valikától

A tejet és a túrót tedd fel egy lábosban, lassú tűz fölött forrald fel, folyamatosan kevergesd. 2. Forrás közben tedd bele a szódabikarbónát és a sót. Folyamatosan kell keverget...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Rántott sajtgolyó
Rántott sajtgolyó

A kétféle reszelt sajtot elvegyítjük egymással majd hozzáadjuk a két egész tojást. Gondosan elkeverjük a sajtokkal és miközben keverjük, kanalanként beledolgozzuk a zsemlemorzsát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk