1 fej kápszta
1 fej vöröshagyma
1 l paradicsomlé
só
bors
cukor
majoranna
kömény
fűszerpaprika
olaj
2-3 ek liszt
1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd rárakjuk a felszeletelt káposztát és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ízesítjük sóval, borssal, ízlés szerint majorannával és köménnyel.
2. Közben elkészítjük a rántást. Félrehúzzuk a tűzről, hozzá adjuk a fűszerpaprikát és óvatosan a paradicsomlevet is.
3. Amikor a káposzta megpuhult (20-30 perc), ha túl sok a víz rajta, akkor leöntünk belőle és hozzáadjuk a paradicsomos mártást. Beállítjuk a megfelelő sűrűséget. Még egyet forralunk rajta és kész.
4. Fasírttal tálaljuk.
Rántást készíteni olajból meg lisztből ha kész fokhagymát reszelni bele . megszórni pirospaprikával majd felengedni vizzel. Felforralni majd a tejfólt összekeverni lisszttel és b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot megmossuk, a végeit levágjuk, és felaprítjuk. Fazékba tesszük, felöntjük 8 dl alaplével, és lefedve kb. 20 percig főzzük, attól függően, hogy mennyire friss a bab....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, a répát karikára, a karalábét pedig kis hasábokra vágjuk. Én mirelitet vettem. Találtam olyan franciasaláta mixet, amiben pont ezek voltak. Kevés va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mirelit pürét olvaszd fel, majd csepegtesd le. Érdemes a főzés előtti este kivenni a fagyasztóból. Ha friss levelekből készíted, a megtisztított spenótot daráld le vagy turmixold...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű