500 g darált hús
1 vöröshagyma
olaj
só
bors
őrölt paprika
víz
200 g rizs
500 g savanyú káposzta
1 pohár tejföl
1. A hagymát megpirítjuk, majd a darált hússal még egyszer. Sózzuk, borsozzuk, piros paprikát teszünk rá, felöntjük vízzel és megfőzzük.
2. A rizst sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
3. Egy jénai tál aljára tesszük a káposzta felét, rá a rizst, darált húst, majd a maradék káposztát. Tejföllel lekenve a tetejét 180 fokos sütőben készre sütjük.
A krumplikat egyesével alufóliába csomagoljuk,előtte megsózzuk és sütőben kb.70 perc alatt megsütjük.Hagyjuk kihülni,közben a zsirban átsütjük a kockázott császárszalonnát,majd hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zöldségeket megmossuk, a paprikát, cukkinit, paradicsomot felkockázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy serpenyőben olajat forrósítu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk. Másnap leöblítjük és feltesszük főni. Az első levet leöntjük róla, a második levet ízlés szerint sózzuk, és miután elkezdett forrni, kis lángon, mint...
Elkészítési idő: 4-6 fő Nehézség: NehézA tojásokat felverem, fűszerekkel ízesítjük, majd hozzáadjuk a langyos tejet. A kifliket felkarikázzuk, belemártjuk (ne áztassuk el!), majd vajjal kikent jénaiba teszünk egy sort....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz