menu

Családireceptkönyv.hu

Almás morzsa


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 szép körte
3 szép alma
2 evőkanál barna nádcukor
1 citrom
A morzsához:

1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
1 mokkáskanál őrölt szegfűbors
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
150 g kemény, hideg vaj
150 g barna nádcukor
200 g liszt
25 g zabpehely
1 teáskanál sütőpor
+ 2,5 dl tejszín habbá verve a tálaláshoz

Elkészítés:


Piszkosul egyszerű dolgotok van, aki szeretne 2-3 óráig pepecselni a konyhában, az most keressen másik receptet! Itt annyi a teendő, hogy a körtéket és almákat szépen megpucoljátok, kis kockákra vágjátok, és egy kisebb kivajazott sütőformába szórjátok. Mehet rájuk egy citrom reszelt héja és a leve is, valamint két kanálnyi barna nádcukor. Ezt az egészet dobjátok be jó forró, 220 fokos sütőbe és süssétek kb. 15 percig, amíg a gyümölcsök és a rajtuk lévő cukor kicsit karamellizálódni nem kezd.

Közben pont meg tudjátok csinálni a morzsát. Csak morzsoljátok szét gyorsan a hideg vajat a liszttel, amíg az egész egységes, durva szemcséjű, morzsalékos cucc nem lesz, majd keverjétek hozzá a cukrot és a sütőport, valamint az összes fűszert is. Na és itt mehet bele a zabpehely is! Dolgozzatok gyors mozdulatokkal, hogy a lehető legkevésbé olvadjon meg a vaj, és az egész megmaradjon szórható, porhanyós keveréknek. Közben pont kész lett az elősütött körtés-almás keverék is!

Most már csak annyi a teendőtök, hogy szép egyenletesen eloszlatva rászórjátok a morzsát a gyümölcsökre, és ismét bedobjátok az egészet a sütőbe 180 fokra, úgy 20 percre, amíg a morzsa szép barna színt nem kap
.A fűszerektől teljesen karácsonyi hangulatba kerül a morzsa, ráadásul a belekevert zabpehely miatt jó ropogós is lesz, zseniális kontrasztot alkotva az alatta meghúzódó puha, szaftos, kicsit karamellízalt és a citromlétől és héjtól pikáns gyümölcsökkel. Ezt a sütit mi azután szoktuk enni, hogy kihűlt és a gyümölcsök pektinje kicsit összefogta az alsó részt. Így szépen lehet szeletelni, és már csak rá kell csapni egy adag krémes, FELVERT (és nem habszifonnal felfújt) tejszínhabot, hátradőlni és nézni, ahogy kint esik a hó.

Almás morzsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
 Hófehérke szelet -szalalkális krémes
Hófehérke szelet -szalalkális krémes

A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Citromos - Citromos szelet
Citromos - Citromos szelet

1. A tésztához 10 tojásból piskótát sütünk, majd kettévágjuk. 2. A krémhez a pudingport a 8 dl tejjel sűrűre főzzük. 3. A vajat és porcukrot habosra kavarjuk, belereszeljük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Kagyló
Kagyló

A tészta alapanyagait összegyúrjuk. Ha nem akar össze állni, tehetünk hozzá egy kis tejet.Kagyló formákba sütjük ki a tésztát. Közben elkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a cu...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Toffifee®-Plätzchen
Toffifee®-Plätzchen

1 von 16 Heize den Ofen bei 140 °C Ober- und Unterhitze (120 °C Umluft) vor. Wenn du zwei Bleche hast, nutze am besten Umluft– so kannst du zwei Bleche auf einmal hineinschieben....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk