Forgács fánk /csöröge/
25 dkg liszt
1/2 tk szódabikarbóna
csipet só
3 tojás sárgája
1 cs, vanilia
5 dkg vaj, v. margarin
2 dkg joghurt
25 ml tej
1 ek citromlé
1 tk 20% ecet
fél citrom reszelt héja
a tojásokat egészben felverjük, simára keverjük az 1 bögre porcukorral, majd az olvasztott vajjal is. Adjuk hozzá a tejet, és a sütőporral elkevert réteslisztet. Egy 32 * 24 cm...
Elkészítési idő:A vajat egy lábasban megolvasztjuk, rádobjuk a kockára vágott almát és a fűszereket, majd ráöntjük a vizet. Lassú tűzön, fedő alatt teljesen puhára pároljuk. A mazsolát egy-két...
Elkészítési idő:A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és kihűtjük, majd a tojássárgájához keverjük és hozzáad...
Elkészítési idő: 1 óra