Forgács fánk /csöröge/
25 dkg liszt
1/2 tk szódabikarbóna
csipet só
3 tojás sárgája
1 cs, vanilia
5 dkg vaj, v. margarin
2 dkg joghurt
25 ml tej
1 ek citromlé
1 tk 20% ecet
fél citrom reszelt héja
A lisztet összekeverni a sütőporral és egy csipet sóval. Ezután hozzáadni a margarint (v. zsírt) és elkezdeni összemorzsolni. Amikor már eléggé morzsalékos hozzákeverni a darált di...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a margarinnal és a tojás sárgákkal jól elmorzsoljuk. Az élesztőt 1 dl tejben, amibe belekevertünk 1 tk cukrot, felfuttatjuk. Az élesztőt a l...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal ,sóval elmorzsoljuk, majd a tejföllel rugalmas tésztává gyúrjuk.1 órát hideg helyen pihentetjük. Ezután nyújtjuk ki késfok vastagságúra, majd 8-10 cm átmérő...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyű160 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral. Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük. A sárgákat pedig...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Könnyű