50 dkg-os szűzpecsenye,
10 – 15 dkg bacon, só, bors
A húsról a fehér hártyákat távolítsuk el. Ez nagyon fontos, mert a hártya iszonyatosan megkeményedik. A húst sózzuk, borsozzuk, és a szalonna csíkokkal körbe bevonjuk úgy, hogy a hús sehol ne látszódjon ki. Helyezzük megfelelő méretű tepsire, tegyünk alá egy kevés olajat is, és fedjük le alufóliával. Kb. 180 fokos sütőben süssük lefedve kb. 40 percig, ha ekkor a húsunk már puhának tűnik vegyük le a fóliát a tepsiről, és pirítsuk a szalonnát, míg szép színe, és ropogós nem lesz.
Egyszerű, gyors, nagyon finom főétel amely még egy ünnepi asztalnál is megállja a helyét. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
Sült oldalas (Rippenfleisch) 1,5-2 kg oldalas, 2 hagyma, 8-10 gerezd fokhagyma, zsír, köménymag, só. Az oldalast a böllérrel szép darabokra (8-10 cm x 6-7 cm) vágato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tegyük félre, amíg a raguhoz előkészülünk. A gombát mossuk meg, vágjuk szeltekre vagy kockákra. A szalonnát apró kockákra dara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és fokhagymát kevés olajon megsütöm. A húshoz hozzá adom a felvert tojást fokhagymát, hagymát petrezselymet izésítem sóval borssal. További lépések, ahogy a fotó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Fél kg darált sertéshúshoz keverek két tojást, sót, borsot, delikátot, piros paprikát, két gerezd fokhagymát és egy kis fej vöröshagymát áttörve. 2. Zsemlemorzsából pedig an...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű