4 fél kettéhajtott csirkemell
20 dkg bacon
30 dkg sajt (natur krémsajt 4 ek cheddar sajt
2 szál újhagyma
só, bors
A csirkemellből vágjunk vékony szeleteket, majd sóval és borssal dörzsöljük be. A sajtos krémet kénjük a húsokra. Tekerjük bele a baconszeletekbe. A tekercseket helyezzük egy tepsibe, fedjük le fóliával, majd 200 fokra előmelegített sütőben fél óráig süssük. Ekkor vegyük le róla a fóliát és süssük további 10-15 percig, míg meg nem pirul a teteje. Rizzsel és salátával tálaljuk
Ha már unjuk a hagyományos csirkemellet, dobjuk fel egy kis sajttal és baconnel!
1. Akármelyik változat készítése mellett is döntöttünk, a csirkeszárnyakat, ha maradt volna rajtuk szőr vagy toll, lekapargatjuk, majd hegyes végeiket is lecsapjuk. Leöblítjük, les...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: KözepesA pulyka combot kicsontozom, levágom a bőrét, a húst feldarabolom 6 db 15 cm hosszú és 1×1 cm hasábot vágok belőle és félre teszem, a többit felaprítom egyforma kisebb darabokra....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágom, beszórom Kotányi Görög sültek (gyros fűszersó) fűszerrel, grill fűszerrel, illetve oregánóval, pici sóval, borssal. 2. Hagyom ál...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hússzeleteket kissé kiverjük, inas részeit bevágjuk, megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük. A mártáshoz a tejet felforraljuk, a kétféle sajtot belszórjuk és kevergetve felolvas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű