2,5 dl rizs
1 fej brokkoli,
1 tojás,
10 dkg reszelt Trappista sajt,
1 evőkanál vágott petrezselyemzöld,
1 kanál liszt, só, őrölt fekete bors, zsemlemorzsa
Olaj a sütéshez, vagy sütőpapír a tepsihez.
Sajtmártás:
2 kanál vaj,
2 kanál liszt,
3 dl tej,
5 dkg reszelt sajt, só, bors, szerecsendió.
A rizst pergősre megfőzzük, a rózsáira szedett brokkolit pedig félpuhára megpároljuk. Mikor elkészültek, kissé kihűtjük őket. Egy tálba tesszük a rizst, a puha brokkolit, a nyers tojást, a reszelt sajtot, a lisztet és a vágott petrezselymet. Óvatosan összekeverjük, hogy a brokkoli ne nagyon törjön benne össze, majd a masszát ízesítjük sóval és őröl fekete borssal.
Sajt mátás
A lisztet világosra megpirítjuk a vajban, majd állandóan kevergetve hozzáöntjük a meleg tejet. Folyamatosan kevergetve, besűrítjük a mártást. A végén hozzákeverjük a reszelt sajtot is. Addig keverjük, míg a sajt elolvad benne. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Ha kell, még öntünk hozzá tejet, ha nagyon sűrűnek találnánk..
Maradék rizs másnapi felhasználása
Szeretjük a bundázott ételeket és így, hogy sütőben sült olaj helyett, talán még kímélőbb is lett. De aki ragaszkodik a forró olajban sütéshez, az megteheti úgy is. Itt is, ott is, remek ropogós labdacsok lesznek majd belőlük. Nagyon finom, főleg ha még megmártjuk őket a selymes sajtmártásban is. Csak úgy eteti magát... Köretnek sem utolsó, egy szelet sült hússal és salátával tálalva.
A krumplikat megpucoljuk, és kockára vágjuk. Majd sós vízbe téve megfőzzük őket. Ezután egy szűrő segítségével krémesre passzírozzuk a krumplit, ez benne a nagy titok! Közben míg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert és a burgonyát meghámozzuk, és közel azonos méretű kockákra vágjuk. Sós vízben 10 perc alatt félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a szintén meghámozott és felkockázott alm...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA főtt és áttört burgonyába tejben megfőzött és áttört fokhagymát, sót, borsot, petrezselyemzöldet keverünk. Tálaláskor szeletekre vágott és olíva olajban pirosra sütött fokhagymas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát megmossuk (nem kel megpucolni), nagyobb darabokra vágjuk és berakjuk a (180 fok, légkeverés) sütőben, addig sütjük míg meg nem puhulnak, villával ellenőrizzük (kb....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű