1 db bagett
6-8 db koktélparadicsom
2 szelet bacon
12,5 dkg mozzarellagolyó
1 kisebb fej lilahagyma
só
bors
balzsamecet
olívaolaj
bazsalikomlevél
Felvágjuk a bagettet és sütőben vagy kenyérpirítóban megpirítjuk. A baconszeleteket kevés olívaolajon ropogósra sütjük. A mozzarellát lecsepegtetjük és felszeleteljük. A koktélparadicsomokat megmossuk és félbevágjuk. A hagymát felcsíkozzuk. A fél bagetteket megkenjük kevés olívaolajjal, ráhalmozzuk a bacont, a paradicsomokat, a mozzarellát és a hagymát, megszórjuk sóval és borssal, csepegtetünk rá olívaolajat és balzsamecetet, végül bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
Megjegyzés:
Imádnivalóan finom, egyszerű és mégis különleges. Nyári estékre kiváló! Ha vendégek jönnek hozzánk, gyakran csinálom, nagyon szeretik!
Az élesztőt a cukorral felfuttatom.A többi hozzávalókat tálba rakom a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen kelesztjük.Vagy csinálhatjuk kenyérsü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagyományos palacsinta ízű palacsinta : Autoimmun betegeknek is !! Ez a palacsinta jobban hasonlít a hagyományos palacsinta ízhez ,annyi változtatás van az előzőhöz, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVárd szeretettel
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű