» 4 tojás
» 2 dl tejszín
» kész vagy üveges lecsó
» Tabasco szósz
» snidling
» petrezselyem
Négy hőálló szuflétálka aljába egy-egy evőkanál tejszínt kanalazunk. Sózzuk, borsozzuk.
Ráteszünk egy-egy evőkanál lecsót, majd mindegyik tálkába egy tojást ütünk.
A tetejére ismét egy-egy evőkanál tejszín kerül.
Tepsibe állítjuk a tálkákat, és felöntjük annyi forró vízzel, hogy a tálkák 2/3-ig érjen.
180C fokos sütőben, kb. 12 percig gőzöljük, amíg a tojások fehérje megdermed, de a sárgája még krémes.
Snidlinggel, petrezselyemmel megszórva, pár csepp tabascóval meglocsolva tálaljuk, friss kenyérrel.
Kevés vízzel öntsd fel a zabot, hagyd állni 5 percig, keverd hozzá a fehérjét és a mákot és kész! Az adag 274 kcal, 16g fehérje, 26g ch, 5g zsír
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA 12 órás kovász készítése, sütés előtti napon. Egy tálban fakanállal, mint a galuskatésztát, 3-4 perc alatt simára kell keverni. Beborítani, letakarni, hogy ne cserepesedjen m...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézA kiflit felkarikázom, majd beleteszem egy tálba, ráöntöm a 2 dl tejet, kicsit megforgatom, hogy mindegyiket érje. Ezután egy jénaiba pakolom sorba. A túrót ízesítem cukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszefőzzük a barackot a cukorral és citromlével, míg a barack jól meg nem puhul, majd botmixerrel pürésítjük és hagyjuk hűlni. A tejet felforraljuk és takarékra vesszük. A toj...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű