4 csirkecomb (200 g/db)
2 kk. szárnyasfűszer-keverék
1/2 citrom leve
2+2 ek. olaj
200 g padlizsán
só, bors
250 g. paradicsom
2 húsos paradicsompaprika
200 g cukkini
1 nagy fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 dl félszáraz fehérbor
4-5 szál kakukkfű
2-3 szál majoránna
8-10 kisebb bazsalikomlevél
1. A csirkecombokat bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk a citromlével, 2 ek. olajjal, és fél órára betesszük a hűtőszekrénybe. A zöldségeket megtisztjuk, a padlizsánt hámozatlanul nagyobb kockákra vágjuk, 30 percre erősen besózzuk, aztán leöblítjük, és kinyomkodjuk belőle a vizet. A paradicsomokat meghámozzuk és felaprózzuk. A paprikákat nagyobb kockákra, a cukkinit és a hagymát karikákra vágjuk.
2. A pácolajat fém fülű serpenyőben felforrósítjuk, majd megkapatjuk benne a csirkecombokat. Hozzáadjuk a fokhagymát és a bort, aztán 180 °C-os sütőben, saját levével locsolgatva pirosra pároljuk-sütjük (1 óra).
3. A hagymát megfonnyasztjuk 2 ek. felforrósított olajban. Rádobjuk a padlizsánt, élénk tűzön 2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát és a cukkinit, 3 perc múlva a paradicsomot, végül a leöblített kakukkfű- és majoránnalevélkéket. Ízlés szerint borsozzuk, fedő alatt 8-10 percig pároljuk, csak a végén sózzuk.
4. A zöldséget tálra terítjük, tetejére rendezzük a csirkecombokat, és a bazsalikomlevélkékkel díszítve tálaljuk. További köretként (héjában) sült burgonyát, petrezselymes vagy sáfrányos/kurkumás rizst adhatunk mellé.
Italajánlat:
Félszáraz fehérbor
A narancs héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk. Ezeket elkeverjük a többi hozzávalóval. A combokat megmossuk, áttöröljük, egy fagyasztózacskóba helyezzük. Leöntjük a keverékkel...
Elkészítési idő:A sajtot és a mozzarellát lereszeljük, egy tálba tesszük és hozzákeverjük a mustárt. A húsok oldalán egy rést vágunk és megtöltjük a sajtos masszával. Sóval és borssal átkenjük a m...
Elkészítési idő: 25 percKevés olíva olajon a burgonyákat néhány percig pirítom (lehet ropogósra is), ehhez adom a hagymát, fokhagymát, jól megkeverem és fűszerezem. Nem kell sokáig sütni. A kockázott p...
Elkészítési idő: