Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csirkemell, sajtos brokkoli szószban


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg margarin
1 csipet bors
30 dkg sajt (trappista)
1 db tojás
1 csipet só
5 dl tejföl
0.8 kg csirkemell
1 kg brokkoli

2 variáció
500g csirkemellfilé
450 gramm fagyasztott brokkoli
Ízlés szerint sajt (sovány is lehet de az nehezen olvad)
kb 2-3 deci főzőtejszín vagy más, ezt helyettesítő tejszín-utánzat

Elkészítés:


Főzzük meg a brokkolit, delikátos vízben (nem teljesen puhára). Közben fűszerezzük a csirkemellet sóval, kevés borssal, majd a margarinon, hirtelen süssük pirosra. Egy jénai tálba fektessük le a kisült húsdarabokat, majd tegyük rá a brokkolit. Öntsük rá a tojással összekevert tejfölt és a végén szórjuk rá a reszelt sajtot. Sütőben, 200 fokon addig süssük, míg piros nem lesz a sajt a tetején..
2 változat
1. A brokkolit melegítsd fel hogy kiengedjen, majd botmixerrel zúzd össze a tejszín Fokhagymát is tehetsz bele de nélküle is finom.
2. A csirkemellfilét szeleteld fel úgy, hogy lapos szeleteket kapjál. Sózd be és tedd vajjal vagy( kókuszzsírral) kikent tepsibe.
3. Öntsd rá a masszát a csirkére, majd reszelj sajtot a tetejére. Előmelegített sütőben a csirke mennyiségétől függően 30-60 perc alatt lesz kész. Ha több csirkét sütsz meg, akkor az első fél órában fedd le alufóliával hogy a sajt ne égjen meg a tetején idő előtt!

Trükkök, tippek, praktikák:


Tápanyagtartalom
Kalória: 1065 Kcal
Fehérje: 146 gramm
Szénhidrát: 37 gramm (zömében a brokkoliból)
Zsír: 45 gramm (függ attól, hogy milyen tejszín-alternatívát használsz, mi 10%-os főzőtejszínnel számoltunk)

Csirkemell, sajtos brokkoli szószban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsomos húsgombóc (Varga Gábor )
Paradicsomos húsgombóc (Varga Gábor )

A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Eszter
krémes spárgás rizottó
krémes spárgás rizottó

elkészítés Olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, amiket időközben kissé sózunk és borsozunk is. Az üvegesre párolt hagymákhoz adjuk a rizst, amit jól összekeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrógombóc
Túrógombóc

A túrót, a tojást, a búzadarát, a cukrot és a sót egy tálban jól összedolgozzuk. (Lényeg, hogy ne legyenek benne nagyobb túródarabok. A legjobb, ha előzetesen szitán áttörjük a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Karolina
Juhtúrós Puliszka
Juhtúrós Puliszka

0. Feltesszük főni a 2 l vizet és hozzáadjuk a sót 1. Amint felfőtt a víz, vágunk egy pici lyukat a kukoricadarás zacsira és folyamatos keverés mellett öntjük a forró vízbe a dar...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk