menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkenyárs pikáns mogyorószósszal és jázmin rizzsel


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 db csirkemellfilé
» 2 gerezd fokhagyma
» friss gyömbér
» 3 ek olaj
» 3 ek szójaszósz
» 3 ek rizsbor, vagy száraz sherry
» bambusz nyársak
» 1 doboz kókusztej
» 6-7 ek mogyoróvaj (nem édesített)
» 2 tk piros curry paszta
» 2 ek barna cukor
» 2 ek szójaszósz
» 1 lime leve
» jázminrizs
» koriander levél

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. A bambusznyársakat 30 percre hideg vízbe áztatjuk (Erre azért van szükség, mert különben a forró sütőben megégne. De ha nincs ennyi időnk, akkor a nyársak végét, amit nem fed majd hús, be kell tekerni egy kis darab alufóliába). A csirkemellfilét kb. 2-3 cm vékony hosszú csíkokra vágjuk és harmonikaszerűen a pálcikákra húzzuk, egy csirkemellfiléből öt nyárs jön ki. Összekeverjük a pác hozzávalóit: az egész apróra vágott fokhagymát, gyömbért, olajat, rizsbort vagy sherry-t és szójaszószt. Ráöntjük a húsra és minimum 20 percig pácoljuk, természetesen minél többet van a pácban, annál jobb, akár előző este is előkészíthető. A nyársakat egy alufóliával bélelt tepsire helyezzük és 15 percig sütjük.

Ezalatt elkészítjük a mogyorószószt: a kókusztejet felmelegítjük és belekeverjük a curry pasztát. Amikor a fűszerpaszta feloldódott, beletesszük a mogyoróvajat és krémesre keverjük. Hozzáadjuk a szójaszószt és a lime levét, cukrot. A nyársakat a szósszal tálaljuk. Basmati vagy jázmin rizs, esetleg rizstészta illik hozzá, amire friss koriandert szórunk.

Csirkenyárs pikáns mogyorószósszal és jázmin rizzsel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsolt
Krémes, parmezános carbonara csirke
Krémes, parmezános carbonara csirke

A csirkemellet középen kettévágjuk, majd 2-2 szeletet vágunk belőle. A lisztet összekeverjük a parmezán felével, majd többször megforgatjuk benne a húst. Forró olajban mindké...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés pulykamell
Gesztenyés pulykamell

A gesztenyét enyhén sós vízben megfőztem, és krumplinyomón átnyomtam. A bacon felét aprók kockákra vágtam, és zsírjára pirítottam. Hozzáadtam egy fej finomra vágott vöröshagymát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Baconben sült csibefalatok
Baconben sült csibefalatok

A megtisztított csirkét ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és meghintjük sóval. A szalonna szeleteket keresztben félbe vágjuk. Minden darab csirkét betekerünk egy fél szalonnába. Egy...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Őszi csirkecomb vajas páccal
Őszi csirkecomb vajas páccal

A combokat megtisztítjuk, olvasztott vajjal leöntjük és másnapig állni hagyjuk. Egy tepsibe tesszük a combokat, megszórjuk minden oldalukat fűszerkeverékkel (keveset hagyjunk a tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk