1 db csirkemellfilé
» 2 gerezd fokhagyma
» friss gyömbér
» 3 ek olaj
» 3 ek szójaszósz
» 3 ek rizsbor, vagy száraz sherry
» bambusz nyársak
» 1 doboz kókusztej
» 6-7 ek mogyoróvaj (nem édesített)
» 2 tk piros curry paszta
» 2 ek barna cukor
» 2 ek szójaszósz
» 1 lime leve
» jázminrizs
» koriander levél
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. A bambusznyársakat 30 percre hideg vízbe áztatjuk (Erre azért van szükség, mert különben a forró sütőben megégne. De ha nincs ennyi időnk, akkor a nyársak végét, amit nem fed majd hús, be kell tekerni egy kis darab alufóliába). A csirkemellfilét kb. 2-3 cm vékony hosszú csíkokra vágjuk és harmonikaszerűen a pálcikákra húzzuk, egy csirkemellfiléből öt nyárs jön ki. Összekeverjük a pác hozzávalóit: az egész apróra vágott fokhagymát, gyömbért, olajat, rizsbort vagy sherry-t és szójaszószt. Ráöntjük a húsra és minimum 20 percig pácoljuk, természetesen minél többet van a pácban, annál jobb, akár előző este is előkészíthető. A nyársakat egy alufóliával bélelt tepsire helyezzük és 15 percig sütjük.
Ezalatt elkészítjük a mogyorószószt: a kókusztejet felmelegítjük és belekeverjük a curry pasztát. Amikor a fűszerpaszta feloldódott, beletesszük a mogyoróvajat és krémesre keverjük. Hozzáadjuk a szójaszószt és a lime levét, cukrot. A nyársakat a szósszal tálaljuk. Basmati vagy jázmin rizs, esetleg rizstészta illik hozzá, amire friss koriandert szórunk.
Az egész kacsát daraboljuk fel, majd a zsírosabb bőrös részeket fejtsük le róla és egy serpenyőben pici vizet aláöntve süssük ki. Így finom kacsatöpörtyűt és zsírt kapunk végeredmé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA páchoz először apróra vágjuk a fokhagymát és lereszeljük a citrom héját. Egy kis edényben összekeverjük a joghurttal a mézet, koriandert, köményt, sót, borsot, zúzott fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű