1 db csirkemellfilé
» 2 gerezd fokhagyma
» friss gyömbér
» 3 ek olaj
» 3 ek szójaszósz
» 3 ek rizsbor, vagy száraz sherry
» bambusz nyársak
» 1 doboz kókusztej
» 6-7 ek mogyoróvaj (nem édesített)
» 2 tk piros curry paszta
» 2 ek barna cukor
» 2 ek szójaszósz
» 1 lime leve
» jázminrizs
» koriander levél
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. A bambusznyársakat 30 percre hideg vízbe áztatjuk (Erre azért van szükség, mert különben a forró sütőben megégne. De ha nincs ennyi időnk, akkor a nyársak végét, amit nem fed majd hús, be kell tekerni egy kis darab alufóliába). A csirkemellfilét kb. 2-3 cm vékony hosszú csíkokra vágjuk és harmonikaszerűen a pálcikákra húzzuk, egy csirkemellfiléből öt nyárs jön ki. Összekeverjük a pác hozzávalóit: az egész apróra vágott fokhagymát, gyömbért, olajat, rizsbort vagy sherry-t és szójaszószt. Ráöntjük a húsra és minimum 20 percig pácoljuk, természetesen minél többet van a pácban, annál jobb, akár előző este is előkészíthető. A nyársakat egy alufóliával bélelt tepsire helyezzük és 15 percig sütjük.
Ezalatt elkészítjük a mogyorószószt: a kókusztejet felmelegítjük és belekeverjük a curry pasztát. Amikor a fűszerpaszta feloldódott, beletesszük a mogyoróvajat és krémesre keverjük. Hozzáadjuk a szójaszószt és a lime levét, cukrot. A nyársakat a szósszal tálaljuk. Basmati vagy jázmin rizs, esetleg rizstészta illik hozzá, amire friss koriandert szórunk.
A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra, légkeverésen. Egy laposabb (kb. 5 cm magas, 20 cm x 20 cm-es) jénai tálat a vajkrém felével vastagon kikenünk. A sajtot finom lyukú reszelőn leres...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: KönnyűSzeleteld fel a csirkemellet, ízlés szerint fűszerezd és egy serpenyőben fehéredésig süsd elő. -Vágd karikákra a cukkinit, picit sózd be, és abban a serpenyőben, amiben elősütötte...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA kacsát kívül-belül megsózom, borsozom, a belsejét megszórom majorannával, a mellén bevagdosom a bőrét, és beleteszem a négyfelé vágott, kicsumázott birsalmát. A tepsibe rácsra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű