Családireceptkönyv.hu

Csirkés cukkinispagetti – a diétások kedvence


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 zsenge cukkini
60 deka csirkemell kockára vágva
½ kk köménymag só, bors,
1 dl főzőtejszín
2 kk csili (őrölt) elhagyható
1 kisebb citrom v lime
¾ bögre petrezselyemzöld
pici olaj

Elkészítés:


A tököt spagetti formára reszeljük (ha van rá mód). Nagyobb edényben olajon megpirítjuk a csirkehúst, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk őrölt köménymaggal. Kiszedjük az edényből, és az edény alján maradt zsiradékon megpirítjuk a lereszelt cukkinit. Hozzáadjuk a megpirított húst, majd 1 dl főzőtejszínnel felöntjük. Lime-mal vagy citromlével meglocsoljuk, és a legvégén megszórjuk a friss petrezselyem zölddel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Bár a cukkini még nem tartozik a legolcsóbb piaci portékák közé, de ehhez a fantasztikus recepthez mindössze 3 zsenge darab szükséges. Megéri a befektetést, mert olyan egytálételt alkothatunk belőle, amelyet a diétások, fogyókúrások is kedvelni fognak. És persze köze nincs a tésztához…

Csirkés cukkinispagetti – a diétások kedvence

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szabina
Almás-gyömbéres csirkemell
Almás-gyömbéres csirkemell

A csirkemellfilét megtisztítjuk és felkockázzuk. Jól összekeverjük a gyömbérporral. (Akár állni is hagyhatjuk ha van rá időnk.) Egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk a húst, só...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkekuglóf
Csirkekuglóf

A kuglóf formát zsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és kibéleljük baconnal. A csirkemelleket kockára vagy csíkokra vágjuk, borsozzuk és flekken fűszerrel befűszerezzük. Befűszere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Édesburgonyás csirkeragu
Édesburgonyás csirkeragu

Egy nagyobb serpenyőben forrósíts fel kevés kókuszolajat vagy zsírt. A csirkemell kockákat szórd meg sóval, borssal, forgasd össze, a forró olajon pirítsd aranysárgára. Ha kész, sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk