1 csésze (227 gramm) sózatlan vaj, szobahőmérsékleten
1/2 csésze (100 gramm) granulált fehércukor
2 nagy tojás sárgája (32 gramm)
1 1/2 teáskanál tiszta vanília kivonatot
2 csésze (260 gramm) univerzális liszt, rostált
1/4 teáskanál só
A tésztát 1 vaníliarúd kikapart belsejével és 1 citrom reszelt héjával dúsítjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük, majd a nyomóba helyezzük
2. Tetejüket vékonyan lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk jégcukorral.
3. Kb. 13 perc alatt megsütjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat) előmelegített sütőben.
Felmelegítjük a cukrot a vízzel, amint elkezd forrni, levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a margarint, kekszet és a diót. Elfelezzük a masszát, a felébe beledolgozzuk a csokit és a kaka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal és a sütőporral elmorzsoljuk, a közepébe egy mélyedést készítünk, ide tesszük a tojássárgáját, porcukrot, a tejfölt és a sót. Gyors mozdulattal össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első lépés, hogy készítünk 3 piskótalapot, ami úgy néz ki, hogy 2 db 3 tojásos, és 1 db 4 tojásos piskótalap. A 3 tojásoshoz kell: 3 db tojás, 60 g cukor, 60 g liszt ½ csomag sü...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat elmorzsolom a liszttel, hozzáadom a többi alapanyagot és gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrom. Kinyújtom, kivajazott-lisztezett tepsire fektetem és a hűtőbe tes...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes