1 csésze (227 gramm) sózatlan vaj, szobahőmérsékleten
1/2 csésze (100 gramm) granulált fehércukor
2 nagy tojás sárgája (32 gramm)
1 1/2 teáskanál tiszta vanília kivonatot
2 csésze (260 gramm) univerzális liszt, rostált
1/4 teáskanál só
A tésztát 1 vaníliarúd kikapart belsejével és 1 citrom reszelt héjával dúsítjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük, majd a nyomóba helyezzük
2. Tetejüket vékonyan lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk jégcukorral.
3. Kb. 13 perc alatt megsütjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat) előmelegített sütőben.
40 dkg lisztet, 14 dkg sertés zsírral elmorzsoltam. Fél deci cukros tejben felfuttattam 2 dkg élesztőt és a liszthez adtam. Egy csipetnyi sót és 1 ek cukrot adtam még a liszthet,...
Elkészítési idő: 1 óraSzétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatju...
Elkészítési idő: