1 csésze (227 gramm) sózatlan vaj, szobahőmérsékleten
1/2 csésze (100 gramm) granulált fehércukor
2 nagy tojás sárgája (32 gramm)
1 1/2 teáskanál tiszta vanília kivonatot
2 csésze (260 gramm) univerzális liszt, rostált
1/4 teáskanál só
A tésztát 1 vaníliarúd kikapart belsejével és 1 citrom reszelt héjával dúsítjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük, majd a nyomóba helyezzük
2. Tetejüket vékonyan lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk jégcukorral.
3. Kb. 13 perc alatt megsütjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat) előmelegített sütőben.
Tészta alapanyagait összekeverjük, és 3 részre osztjuk. 2 részbe 1-1 kanál kakaót teszünk. A tepsibe először a sárga tésztát tesszük, megkenjük lekvárral, megszórjuk 10 dkg dióval...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA kakaóport, a cukrot, a dióval és az olvasztott vajjal együtt hozzákeverjük a darált kekszhez és adjunk hozzá annyi kávét, amennyivel a tésztát össze tudjuk állítani. Ha elkészült...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejnek a felét keverjük össze egy teáskanál cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt és pár perc alatt futtassuk fel. A lisztet keverjük össze a maradék cukorral, a sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverő...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű