1 csésze (227 gramm) sózatlan vaj, szobahőmérsékleten
1/2 csésze (100 gramm) granulált fehércukor
2 nagy tojás sárgája (32 gramm)
1 1/2 teáskanál tiszta vanília kivonatot
2 csésze (260 gramm) univerzális liszt, rostált
1/4 teáskanál só
A tésztát 1 vaníliarúd kikapart belsejével és 1 citrom reszelt héjával dúsítjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük, majd a nyomóba helyezzük
2. Tetejüket vékonyan lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk jégcukorral.
3. Kb. 13 perc alatt megsütjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat) előmelegített sütőben.
1. A tojásokat szétválasztom. 2. A fehérjét 5 kanál cukorral habbá verem. 3. A sárgáját a többi cukorral habosra kikeverem, majd lassan hozzáfolyatom az olajat, és ezzel is k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA margarint felolvasztottam, a hozzávalókat összekevertem, csak annyi vizet tettem hozzá, hogy feloldódjon a liszt, de a tészta elég kemény maradjon. Kb 2 evőkanálnyit tettem a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt terítek egy nagy tepsire. Összeállítom a tésztát. Egy nagy tálba kimérem a zabpelyhet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 10 kanál lisztet, a tejfölt, a sót, a tojást, és az ecetet összegyúrunk, majd kisodorjuk. A margarint megolvasztjuk, hozzáadunk 5 kanál lisztet, ezzel megkenjük a kinyújtott té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű