Családireceptkönyv.hu

Egyszerű kenyér


Írta:

Elk. idő: 2 ó 30 p
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


75 dkg liszt,
egy kanál búzasikér,
3 kanál olaj,
csapott evőkanál só,
1/2 l langyos víz,
1/2 cs élesztő,
kevés cukor

Elkészítés:


Az élesztőt elkeverjük a langyos vízben, ezzel az élesztős vízzel fakanállal, mint a nokedlit, elkeverjük a lisztet. Mikor az összes liszt elkeveredett, kicsit kézzel megigazítjuk, alját meglisztezzük, és letakarjuk.

Másfél óráig kelesztjük. Gyönyörűen megkel, kitesszük táblára, kicsit átgyúrjuk, kihúzogatjuk, felülről meghajtjuk alulra, jobbról, balra, a hajtásokat alulra rendezzük. Beletesszük a sütőedénybe, pengével meg vágjuk, letakarjuk, még 1 óráig kel. Lehet sütőben 50 fokon is másodszor keleszteni 200 fokon, 50 perc alatt megsül! Nagyon finom,

Egyszerű kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Túrós batyu
Túrós batyu

Kevés langyos tejbe egy kiskanál cukrot teszünk, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet sóval, cukorral elkeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a két tojássár...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kapusznyika
Kapusznyika

A lisztbe elkeverjük a sót, a zsírt, a megfuttatott élesztőt, a tejet és a tojást. Az összekevert anyagot jól kidolgozzuk és egy órán át kelesztjük. A megkelt tésztát 12 db-ra oszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kalácsok
Mákos csavart csiga
Mákos csavart csiga

A langyos tejet összekeverjük a cukorral és az elmorzsolt élesztővel. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és a tejet, majd megdagasztjuk. Letak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
320. Joghurtos-sós kifli
320. Joghurtos-sós kifli

Élesztő futtatni. Dagaszt 1 ó kel. 8 fele oszt, gömbölyít ,15 p kel. Nyújt 35 -40 cm kör. Egy lapot lekenni krémmel,rá másik lap,kicsit nyújt,16 fele vágni. Feltekerni, kel. Leken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk