menu

Családireceptkönyv.hu

Egyszerű kenyér


Írta:

Elk. idő: 2 ó 30 p
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


75 dkg liszt,
egy kanál búzasikér,
3 kanál olaj,
csapott evőkanál só,
1/2 l langyos víz,
1/2 cs élesztő,
kevés cukor

Elkészítés:


Az élesztőt elkeverjük a langyos vízben, ezzel az élesztős vízzel fakanállal, mint a nokedlit, elkeverjük a lisztet. Mikor az összes liszt elkeveredett, kicsit kézzel megigazítjuk, alját meglisztezzük, és letakarjuk.

Másfél óráig kelesztjük. Gyönyörűen megkel, kitesszük táblára, kicsit átgyúrjuk, kihúzogatjuk, felülről meghajtjuk alulra, jobbról, balra, a hajtásokat alulra rendezzük. Beletesszük a sütőedénybe, pengével meg vágjuk, letakarjuk, még 1 óráig kel. Lehet sütőben 50 fokon is másodszor keleszteni 200 fokon, 50 perc alatt megsül! Nagyon finom,

Egyszerű kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krumplis futa
Krumplis futa

Vékony karikára vágom a krumplit,majd beleteszem forrásban lévő vízbe főni.Teszek 1 evőkanál sót a vízbe.Amikor megfőtt a krumpli krumplipűrének összetöröm vagy krumplinyomón átnyo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
330.Kifli joghurtos, szezámmagos mákkal
330.Kifli joghurtos, szezámmagos mákkal

A lisztet átszitáljuk összekeverjük a sóval és a szezámmaggal, majd egy edényben beleöntjük a tejet a langyos vizet az olajat és hozzáadjuk a cukrot majd az élesztőt, elkeverjük ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Dán briós
Dán briós

Az élesztőt megfuttattam egy kis cukorral a langyos tejben, majd az összes többi hozzávalóval együtt megdagasztottam. Szép, fényes felületű sárgás színű kalácstésztát kaptam. A t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Olívás sajtos stangli (Levendulalány)
Olívás sajtos stangli (Levendulalány)

Reggelre lehet frissen is, lsd lenn! :) A liszteket átszitálom egy tálba, elkeverem benne a sót. A langyos vízbe belemorzsolom az élesztőt, majd a liszthez adom és tésztává gyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk