Családireceptkönyv.hu

Egyszerű kenyér


Írta:

Elk. idő: 2 ó 30 p
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


75 dkg liszt,
egy kanál búzasikér,
3 kanál olaj,
csapott evőkanál só,
1/2 l langyos víz,
1/2 cs élesztő,
kevés cukor

Elkészítés:


Az élesztőt elkeverjük a langyos vízben, ezzel az élesztős vízzel fakanállal, mint a nokedlit, elkeverjük a lisztet. Mikor az összes liszt elkeveredett, kicsit kézzel megigazítjuk, alját meglisztezzük, és letakarjuk.

Másfél óráig kelesztjük. Gyönyörűen megkel, kitesszük táblára, kicsit átgyúrjuk, kihúzogatjuk, felülről meghajtjuk alulra, jobbról, balra, a hajtásokat alulra rendezzük. Beletesszük a sütőedénybe, pengével meg vágjuk, letakarjuk, még 1 óráig kel. Lehet sütőben 50 fokon is másodszor keleszteni 200 fokon, 50 perc alatt megsül! Nagyon finom,

Egyszerű kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Párizsis virág péksüti
Párizsis virág péksüti

Mindent összegyúrunk, az élesztőt felfuttatjuk, és kb 45-50 percet kelesztjük. A tésztát kisodorjuk, akkora szájú pohárral, amekkora a párizsi. A kiszaggatott tésztát megkenjük szó...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Vaníliás töltött briós
Vaníliás töltött briós

http://hahopihe.receptneked.hu/2013/02/23/vanilias-toltott-brios/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós búrkifli
Diós búrkifli

Ebből a 2 csomag leveles tésztából 16 db búrkiflink lesz. Egy lisztezett sík felületen a kiolvadt leveles tésztát kicsit kinyújtjuk téglalap alakúra. A tojásokat szétválasztj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
KENYÉR (dagasztás, kelesztés nélkül)
KENYÉR (dagasztás, kelesztés nélkül)

A sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényle...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk