2 pohár liszt (kb.35dkg)
1 pohár cukor (kb.25dkg)
1 pohár tej (2,5dl)
½ teáskanál só
1 csomag sütőpor
1 csomag vanillincukor
2 evőkanál étolaj
2 egész tojás
A lisztet megszitáljuk, belekeverjük a sót és a sütőport. A tojást összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral. Beleöntjük az olajt, majd a tejet. Végül belekeverjük a lisztet. A kész tésztát egy kinyomó zsák segítségével megtöltjük a fánk sütő formát.
Formánkat vajjal, vagy margarinnal kikenjük. Ha nincs fánksütőnk, akkor a muffin sütőben is meg lehet sütni.
A formát csak félig töltjük meg, mivel a sütés hatására a tészta a duplájára nő meg.
Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsül. A megsült fánkokat porcukorral megszórjuk. Lekvárt is adhatunk melléje. Ha van időnk, akkor porcukor helyett cukormázzal is bekenhetjük.
Vajazza és lisztezze ki a tepsit! Az öt tojást egyenként felütve válassza el a fehérjét a sárgájától. Mérje ki a réteslisztet, tegye egy tálba, szórja hozzá a sütőport és keverj...
Elkészítési idő:Elkészítése: A liszthez adjuk a cukor felét, a margarint, a tejfölt, a tojások sárgáját, a sót és összedolgozzuk. A tésztát két felé vesszük. A nagyobbik részét sütőpapírral bé...
Elkészítési idő:1. Lépés A tojások sárgáját a tejjel, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral vízgőz felett krémmé főzzük. 2. Lépés A cukrot a forró vízben feloldjuk, hozzákeverjük...
Elkészítési idő: