2 pohár liszt (kb.35dkg)
1 pohár cukor (kb.25dkg)
1 pohár tej (2,5dl)
½ teáskanál só
1 csomag sütőpor
1 csomag vanillincukor
2 evőkanál étolaj
2 egész tojás
A lisztet megszitáljuk, belekeverjük a sót és a sütőport. A tojást összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral. Beleöntjük az olajt, majd a tejet. Végül belekeverjük a lisztet. A kész tésztát egy kinyomó zsák segítségével megtöltjük a fánk sütő formát.
Formánkat vajjal, vagy margarinnal kikenjük. Ha nincs fánksütőnk, akkor a muffin sütőben is meg lehet sütni.
A formát csak félig töltjük meg, mivel a sütés hatására a tészta a duplájára nő meg.
Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsül. A megsült fánkokat porcukorral megszórjuk. Lekvárt is adhatunk melléje. Ha van időnk, akkor porcukor helyett cukormázzal is bekenhetjük.
A fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán). K r é m : 8 dkg lisztet 6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 30 dkg vajat (Ráma), 3 dkg kakaót 25 dkg porcukorral és e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKis tepsi, előmelegített sima (!) sütő 175 °C A tészta összeállítás után pihenjen hűvösön 1/2 órát. Majd ketté kell osztani, az első részt kinyújtani, megszurkálni és félig megsüt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosa...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat. 2. A liszthez szitáljuk a sütőport majd ezt is masszához adjuk, közben adhatjuk hozzá a tejet is, alaposan el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű