Családireceptkönyv.hu

Gombás lasagne – házi tk. tésztával


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Ez kell hozzá:
A tésztához: 3 kellemes nagy tojás, 1 tk. só, 150 g. kölesliszt, 100 g tk. rozsliszt, 50 g finomliszt.
A raguhoz: 500 g darált pulykacomb, 500 g friss csiperke, só, bors, 1 lilahagyma, fokhagyma.
A mártáshoz: 5 ek. kölesliszt (vagy finomliszt), 2 ek. olaj, só, fokhagyma, 1 l tej, 1 kis tejföl. Esetleg kapor, de mivel Apácska miatt nem tehettem bele, csak a tetejét szórtam meg magamnak.
A tetejére: Parmigiano Reggiano sajt.

Elkészítés:


Így készül: A hagymát apróra vágva, minimális olajon megfonnyasztom, majd rádobom a darált húst. Míg kifehéredik, felszeletelem a gombát és bele is teszem. Fűszerezem és fedő alatt megpárolom. Maradjon csak meg a leve, mert abban fő majd meg a tészta.
A besamell mártáshoz az olajan (tudom, hogy vajjal kellene, de lusta voltam a hűtőig elmenni, mert messze van) megfuttatom a lisztet, majd a tejjel szépen felhúzom. Folyton kavargatom, szép krémesre főzöm. Csak sóval és granulált fokhagymával ízesítem. (ja igen, itt beletettem volna a kaprot, hacsak magamnak csináltam volna) Ha besűrűsödött, félreteszem és belekeverem a tejfölt is.
A tésztához valókat előbb géppel, majd kézzel gömböccé gyúrom. Pár percig lefedve pihentetem. Összeszerelem a tésztagépemet, majd előbb a gombóc felét kilapogatom a tenyeremmel, enyhén meglisztezem és jó sokszor áttekerem, folyton újra és újra félbehajtva. Jobb, mint bármilyen gyúrás. Aztán fokozatosan szűkebbre, 2-3-4-esre állítva a gépet, szép szalagokat nyújtok belőle. Közélisztezve, félbehajtva félreteszem és a másik gombóckát is ugyanígy nyújtom ki. Kellemes lasagne méretűre vágom a csíkokat.
Tűzálló tálban elkenegetek fél kanál olajat, kirakom egy réteg tésztával, megrakom a ragu felével, és levének felével. Meglocsolgatom a mártás kb. harmadával. Jöhet a következő réteg, majd a tetejére szintén mártás kerül. Erre pedig pillekönnyűre reszelt Parmigiano Reggiano. (ez lehet más is persze). Forró sütőben kb. 20-25 percet sütögetem, míg szépen megpirul a tetején a sajt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tovább tart leírni, mint megcsinálni

Gombás lasagne – házi tk. tésztával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Burgonyás tésztába tekert virsli
Burgonyás tésztába tekert virsli

1. A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Imre
Lasagne tészta - Olasz tészták
Lasagne tészta - Olasz tészták

Olasz tojásos tészta, amelyet lappá nyújtanak, majd feldarabolnak. Az azonos nevű rakott, csőben sült tésztaétel alapja. Frissen, szárítva és előfőzve is kapható. Egy változata a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jusztina
Bolognai spagetti
Bolognai spagetti

- Az olívaolajat felhevítjük, majd rátesszük a darált marhahúst. - Amikor félig kifehéredik a hús, rászórjuk az apró kockára vágott sárgarépát. - Amikor a marhahús teljesen k...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizza
Pizza

1 dl langyos cukros vízben elmorzsolunk 2,5 dkg élesztőt. Felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez. Teszünk bele 1 mokkáskanálnyi sót, még 2 dl langyos vizet, 2-3 ek olajat.. Ö...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk