Családireceptkönyv.hu

Gyors almás


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag leveles tészta
3-4 db alma
1-2 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál fahéj
3-4 evőkanál baracklekvár
1 tojás sárgája
porcukor a tetejére

Elkészítés:


A készen vett leveles tésztát széthajtogattam, már eleve ki is volt nyújtva, úgyhogy egyből a tepsibe került.
A tésztát nagyjából 3 részre osztva, a közepét meghagytam a tölteléknek, a két szélső harmadot pedig nagyjából egyenlő távolságra ferdén bevagdostam (a kép szerint).
A közepébe került a négy hámozott, nagyobb kockákra vágott alma.
Az almát megszórtam fahéjjal és kristálycukorral.
Végül a baracklekvárt is elosztottam a tetején.
Ezután következett a fonás, először a végét egymásra hajtottam és összezártam, majd felváltva áthajtottam, a tésztacsíkokat úgy, hogy kicsit fedjék egymást. Nagyon egyszerű és mutatós technika.
Végül megkentem tojás sárgájával és már ment is a 200 fokra előmelegített sütőbe.
Nagyjából fél óra alatt megsült. Utána megszórtam porcukorral és tálaltam.
Melegen és hidegen egyaránt finom.
Előnye, hogy pillanatok alatt kész és nagyon egyszerű, abszolút kezdők is bátran megpróbálhatják. Ha valaki nem akar bajlódni a fonogatással, csak simán hajtsa egymásra a tésztát.
Váratlan vendégek esetén életmentő.

Gyors almás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zserbó (eredeti recept)
Zserbó (eredeti recept)

♥ A tésztához az összes összetevőt mérjük kimérjük nagy keverőtálba és jó alaposan összegyúrjuk Ha elkészült, lisztezett munkafelületen hengert formázunk a tésztából, folpackba cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Vegán madártej
Vegán madártej

A szója tejet felforraljuk, beledobjuk a mazsolákat , mint a puding főzésénél ugyanúgy járunk el, nem főzzük sűrűre, csak közepes sűrűségűre. A végén a reszelt citrom héjjal "fűsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
citromos mignon
citromos mignon

A tojásokat szétválasztottam, a sárgáját a cukorral és a sütőporral, fehéredésik kevertem. Beledolgoztam a lisztet, és a fehérjéből vert kemény habbal fellazítottam. Egy 25 x 25 cm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk