Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gyümölcskenyér


Írta:

Elk. idő: 1 óra 30 perc
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db tojás

18 dkg porcukor

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

6 evőkanál zsemlemorzsa

30-40 dkg töltelék (ízlés szerint aszalt gyümölcsök, olajos magvak darabolva)

füge darabolva

vékonyra vágott diógerezdek

cukrozott narancshéj 1 evőkanál baracklekvárral összekeverve

Elkészítés:


Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Egy őzgerinc formát alaposan kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a tészta felét. A közepére vastag csíkokba rakjuk a tölteléket, majd ráöntjük a többi tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 50 percet, 1 órát sütjük. Amikor szépen megpirult a teteje, akkor már biztosan megsült. Akkor szeleteljük fel, amikor kihűlt.

Gyümölcskenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hólabda
Hólabda

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Diós-lekváros tekercs
Diós-lekváros tekercs

Az élesztőt felfuttatjuk egy kis tejben a kevés cukorral. Majd a többi tésztához valóval jól összegyúrjuk. 4 egyforma részre osztjuk, majd külön külön még egy kicsit gyúrúnk rajtuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyömbéres mézeskalács
Gyömbéres mézeskalács

Minden por alakú hozzávalót (KIVÉVE A CUKROT) keverj össze, majd tedd félre. Másik edényben a lágy vajat keved el alaposan először a cukorral, majd add hozzá a tojást és addig kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Répatorta vegán sajtkrémmel
Répatorta vegán sajtkrémmel

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. 2. A száraz alapanyagokat keverd össze egy nagy tálban, egy kisebben pedig a nedveseket. Utóbbit ntsd a száraz összetevőkbe, és keverd át, ha t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk