Családireceptkönyv.hu

Házi májgaluska leves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 adag csirke aprólék
3 sárgarépa
1 fehérrépa
1 fej vöröshagyma
1 zellergumó
1 paprika
1 bögre zöldborsó
1 cs. petrezselyem,só,bors 1 cs kurkuma
1 leves kocka

Elkészítés:



A húst megmossuk, besózzuk, majd állni hagyjuk. A hagymát apróra vágjuk a paprikával együtt, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, majd erős tűzön átpirítjuk az egészet. Mérsékeljük a tüzet a lábas alatt, majd hozzáadjuk a tisztított és feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk az alapot, hozzáadjuk a leveskockát és a csipet kurkumát, majd lefedve félig megpároljuk. Kevés vizet öntünk alá, nehogy leégjen. Mikor párolódott egy kicsit, felöntjük az alapot vízzel, utána ízesítünk a levesnek, majd lassú tűzön készre főzzük. Míg fő a leves, addig elkészítjük a májgaluskának valót.

Májgaluska: 2 db. csirke mája, 1 tojás, 1/2 fej hagyma, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyemzöld.
A májat megmossuk, majd elkaparjuk. A hagymát nagyon apró kockára vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd kihűtjük és a kapart májhoz adjuk. Bele ütjük a tojást, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan kikeverjük a masszát. Nem szabad, hogy túl kemény legyen. 10 percet állni hagyjuk. Mikor a leves megfőtt, bele szaggatjuk a májgombócokat, 5 perc alatt megfőzzük benne a galuskákat. Aprított petrezselyemmel megszórva, cérnametélttel, forrón tálaljuk a levest

Trükkök, tippek, praktikák:


Olyan régen nem ettem már májgaluska levest, úgy hogy éppen itt volt az ideje, hogy ma ezt főzzek. Vettem szép házi csibe aprólékot, májat, és friss zöldségeket, majd hamarjában neki is álltam. Mára mást nem is terveztem főzni, mert ez annyira tartalmas leves, hogy ez után, senki nem enne a második fogásból, csak esetleg valami könnyű, sütemény félét

Házi májgaluska leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös lencseleves füstölthússal
Tejfölös lencseleves füstölthússal

A lencsét, előző este megválogatjuk, többször váltott vízben, dörzsöléssel megmossuk és körülbelül 4 dl hideg vízbe beáztatjuk. A füstölt húst vagy csontot előre főni te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emőke
Frankfurti leves
Frankfurti leves

Eltávolítjuk a kelkáposzta külső leveleit. Megmossuk, negyedeljük, torzsáját és a vastagabb ereit kivágjuk, majd vékony szeletekre szeljük. Beletesszük egy nagy lábas forrásban lé...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karalábé leves
Karalábé leves

A karalábét meghámozzuk, kockákra vágjuk. Kevés olajon vagy vajon megdinszteljük (minél zsengébb, ez az idő annál rövidebb), megszórjuk liszttel, és néhány másodpercig kevergetjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Újévi korhelyleves
Újévi korhelyleves

Az oldalast egy nappal korábban beáztatjuk. Egy nagy fazékban feltesszük főni kb. 4 liter vízzel. A káposztát átmossuk, ha túl savanyúnak ítélnénk. Ha félpuhára főtt, hozzátessz...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk