1 adag csirke aprólék
3 sárgarépa
1 fehérrépa
1 fej vöröshagyma
1 zellergumó
1 paprika
1 bögre zöldborsó
1 cs. petrezselyem,só,bors 1 cs kurkuma
1 leves kocka
A húst megmossuk, besózzuk, majd állni hagyjuk. A hagymát apróra vágjuk a paprikával együtt, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, majd erős tűzön átpirítjuk az egészet. Mérsékeljük a tüzet a lábas alatt, majd hozzáadjuk a tisztított és feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk az alapot, hozzáadjuk a leveskockát és a csipet kurkumát, majd lefedve félig megpároljuk. Kevés vizet öntünk alá, nehogy leégjen. Mikor párolódott egy kicsit, felöntjük az alapot vízzel, utána ízesítünk a levesnek, majd lassú tűzön készre főzzük. Míg fő a leves, addig elkészítjük a májgaluskának valót.
Májgaluska: 2 db. csirke mája, 1 tojás, 1/2 fej hagyma, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyemzöld.
A májat megmossuk, majd elkaparjuk. A hagymát nagyon apró kockára vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd kihűtjük és a kapart májhoz adjuk. Bele ütjük a tojást, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan kikeverjük a masszát. Nem szabad, hogy túl kemény legyen. 10 percet állni hagyjuk. Mikor a leves megfőtt, bele szaggatjuk a májgombócokat, 5 perc alatt megfőzzük benne a galuskákat. Aprított petrezselyemmel megszórva, cérnametélttel, forrón tálaljuk a levest
Olyan régen nem ettem már májgaluska levest, úgy hogy éppen itt volt az ideje, hogy ma ezt főzzek. Vettem szép házi csibe aprólékot, májat, és friss zöldségeket, majd hamarjában neki is álltam. Mára mást nem is terveztem főzni, mert ez annyira tartalmas leves, hogy ez után, senki nem enne a második fogásból, csak esetleg valami könnyű, sütemény félét
Elkészítés: A leves kanadai tökből a legjobb, de másféle sütőtökből is készíthető. A tököt meghámozzuk, a magját eltávolítjuk, kockákra vágjuk. A sárgarépákat megtisztítjuk, fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés Kevés olajon pároljuk meg az összevágott zöldségeket, és a zöldborsót.. 2. lépés 3-5 perc után szórjuk rá a lisztet, keverjük el, majd öntsük fel bő 1 liter vízzel....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kelkápit szeletekre vágom, majd egy edényben a vízzel felteszem főni. Hozzáadom a karikára vágott répákat és a fűszereket, fokhagymát majd 15 perc múlva a rizst és a kockára vág...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát pörcre sütöttem majd mellette a kolbászt is, egy tálba kivettem és félreraktam, a zsírra dobtam a vöröshagymát, megdinszteltem, ment rá a krumpli, a fűszerek, felöntött...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű