menu

Családireceptkönyv.hu

Házi májgaluska leves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 adag csirke aprólék
3 sárgarépa
1 fehérrépa
1 fej vöröshagyma
1 zellergumó
1 paprika
1 bögre zöldborsó
1 cs. petrezselyem,só,bors 1 cs kurkuma
1 leves kocka

Elkészítés:



A húst megmossuk, besózzuk, majd állni hagyjuk. A hagymát apróra vágjuk a paprikával együtt, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, majd erős tűzön átpirítjuk az egészet. Mérsékeljük a tüzet a lábas alatt, majd hozzáadjuk a tisztított és feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk az alapot, hozzáadjuk a leveskockát és a csipet kurkumát, majd lefedve félig megpároljuk. Kevés vizet öntünk alá, nehogy leégjen. Mikor párolódott egy kicsit, felöntjük az alapot vízzel, utána ízesítünk a levesnek, majd lassú tűzön készre főzzük. Míg fő a leves, addig elkészítjük a májgaluskának valót.

Májgaluska: 2 db. csirke mája, 1 tojás, 1/2 fej hagyma, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyemzöld.
A májat megmossuk, majd elkaparjuk. A hagymát nagyon apró kockára vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd kihűtjük és a kapart májhoz adjuk. Bele ütjük a tojást, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan kikeverjük a masszát. Nem szabad, hogy túl kemény legyen. 10 percet állni hagyjuk. Mikor a leves megfőtt, bele szaggatjuk a májgombócokat, 5 perc alatt megfőzzük benne a galuskákat. Aprított petrezselyemmel megszórva, cérnametélttel, forrón tálaljuk a levest

Trükkök, tippek, praktikák:


Olyan régen nem ettem már májgaluska levest, úgy hogy éppen itt volt az ideje, hogy ma ezt főzzek. Vettem szép házi csibe aprólékot, májat, és friss zöldségeket, majd hamarjában neki is álltam. Mára mást nem is terveztem főzni, mert ez annyira tartalmas leves, hogy ez után, senki nem enne a második fogásból, csak esetleg valami könnyű, sütemény félét

Házi májgaluska leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Spárgakrémleves 1.
Spárgakrémleves 1.

Elkészítés: A spárgák fejrészét kb. 4-5 cm hosszúságban levágom, félreteszem. A szárát az esetleges fás részektől megtisztítom, darabolom. A vajat felhevítem, üvegesre dinsztelem...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Csontleves
Csontleves

csontokat hideg (!) sós vízben feltesszük főni néhány szem borssal. Mikor felforrt, a habot leszedjük róla. Főzhető sokáig, ugyanis a csont nem fő szét, és akkor jó, ha minél t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Karfiol leves
Karfiol leves

A karfiolt rózsáira szedjük, a répát, zöldséget megpucoljuk, felkarikázzuk, megmossuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, a fűszerekkel ízesítjük, a zöldségeket rádobjuk, átfor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kacsanyak leves
Kacsanyak leves

A leveshez pecsenyekacsa nyakakat vettem. Tettem bele pár darab zúzát és szívet is. A zöldségeket megtisztítjuk. A pecsenyekacsa nyakakat, zúzát és szíveket hideg vízben, lassú t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk