3 kuličky nové koření
1/2 lžičky mletý černý pepř
8 kuliček celý černý pepř
8 ks brambory
4 l voda
1 ks bobkový list
2 hrstě sušené houby
petrželka nebo pažitka
5 lžic máslo
1/4 ks celer
1 ks petržel
3 lžíce hladká mouka
3 lžíce polévkové koření
8 stroužků česnek
2 kostky Masox
3 lžičky majoránka
3 ks mrkev
Houby namočíme asi na 20 minut do vody. Zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, brambory na větší kostky. Společně s houbami, bobkovým listem, pepřem, solí, novým kořením a vaříme do změknutí.
Z másla a mouky usmažíme růžovou jíšku, kterou necháme vychladnout. Bobkový list a nové koření vyjmeme.
Odebereme trochu vývaru a rozpustíme ho se 2 kostkami masoxu. Přidáme do hrnce ještě s prolisovaným česnekem, vychladlou jíškou, majoránkou a krátce povaříme.
Polévku dochutíme polévkovým kořením a mletým pepřem. Posypeme čerstvou nebo sušenou petrželovou natí.
A gomba ¾ részét, két részletben brutálisan lepirítjuk, só nélkül, tűz forró serpenyőben. Hozzáadjuk egy finomra vágott fej, előzőleg arany barnára pirított, vöröshagymához és háro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk a kétféle hagymát, majd a répát is belekeverjük. 10 perc párolás után hozzáadjuk a burgonyát és a gombát. Rászórjuk a fűszereket, és felöntjük a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockára vágva kisütjük. Utána a zsírt leszűrjük, benne zsemleszínűre pirítjuk az összetördelt lebbencstésztát és az apróra vágott hagymát, majd rászórjuk – tűzről...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A hagymát apróra, a sárgarépát karikára, a petrezselyemgyökeret meg a zellert kockára vágjuk. 2. Az olajat felhevítjük és megdinszteljük b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű