3 kuličky nové koření
1/2 lžičky mletý černý pepř
8 kuliček celý černý pepř
8 ks brambory
4 l voda
1 ks bobkový list
2 hrstě sušené houby
petrželka nebo pažitka
5 lžic máslo
1/4 ks celer
1 ks petržel
3 lžíce hladká mouka
3 lžíce polévkové koření
8 stroužků česnek
2 kostky Masox
3 lžičky majoránka
3 ks mrkev
Houby namočíme asi na 20 minut do vody. Zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, brambory na větší kostky. Společně s houbami, bobkovým listem, pepřem, solí, novým kořením a vaříme do změknutí.
Z másla a mouky usmažíme růžovou jíšku, kterou necháme vychladnout. Bobkový list a nové koření vyjmeme.
Odebereme trochu vývaru a rozpustíme ho se 2 kostkami masoxu. Přidáme do hrnce ještě s prolisovaným česnekem, vychladlou jíškou, majoránkou a krátce povaříme.
Polévku dochutíme polévkovým kořením a mletým pepřem. Posypeme čerstvou nebo sušenou petrželovou natí.
A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát, petrezselymet karikára vágjuk. A húst megmossuk, és felkockázzuk, majd a felhevített olajon, fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, és éte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket kevés olívaolajon megpároljuk, fűszerezzük, 1 liter zöldséglevessel felöntjük, kevés paradicsompürével színezzük. Kevés reszelt parmezán sajttal megszórva fogyasztjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vöröshagymát kockára, a répát és a fehérrépát karikára vágjuk és felhevített olajon magas hőfokon folyamatosan keverve pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA leveshez 1 db közepes fej vöröshagymát egészen apróra vágunk, és kevés zsíron megfonnyasztjuk. A hagymára rádobjuk az apró kockára vágott húst, egy kicsit pirítjuk, majd kb. 1,5...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű