25 dkg vaj
25 dkg barnacukor
5 tojás kettéválasztva
1 narancs
17 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
1 tk őrölt fahéj
1/2 tk őrölt szerecsendió
1/2 tk őrölt gyömbér
20 dkg natúr pisztácia
25 dkg reszelt sárgarépa
5-6 db aszalt sárgabarack
5-6 db kandírozott kumquat
A krémhez:
25 dkg natúr krémsajt
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
A vajat a cukorral robotgépben habosra keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd belefacsarjuk a narancs levét és belereszeljük a narancs héját a masszába. Összedolgozzuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, sót, szódabikarbónát és a fűszereket. A pisztácia felét finomra daráljuk, a másik felét durvára daraboljuk és az egészet a lisztes keverékhez adjuk, amit kanalanként adagolva összedolgozunk a vajas masszával. Végül hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a finomra aprított aszalt gyümölcsöket.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük és több adagban a répás masszához forgatjuk. Kivajazott, kilisztezett sütőformába kanalazzuk és 180 fokos sütőben készre sütjük. Ha kis formákat használunk, a sütési idő 40 perc, egy nagy forma esetén kb. 1 óra. Mielőtt a sütőből kivesszük a süteményt, végezzünk szúrópróbát, ha nem tapad a tészta a pálcikára vagy villára, elkészült. Fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni.
A krémhez a hozzávalókat egy tálban alaposan kikeverjük és a kihűlt kuglófok tetejére kanalazva vagy mellé kínáljuk.
Aki evett már répatortát, az jól tudja, hogy ez nem véletlenül a világ egyik legnépszerűbb süteménye, aki pedig még nem, az semmiféleképpen ne parázzon be: nem őrültünk meg, nem répa ízű tortáról van szó. A répa itt főleg az állag érdekében kerül bele a sütibe, hiszen utolérhetetlen szaftosságot eredményez. Mi most egy szédítően cuki, mini kuglófformában elkészített verziót mutatunk be. De azért egy dolgot szögezzünk le: ez a recept nagyméretű formában is működik, de akár még muffinformában is megsüthetitek őket, szóval a megfelelő forma hiánya egyszerűen nem lehet kifogás.
A tojássárgáját a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk. Zsírozott, lisztezett k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tojásfehérjét a citromlével és csipetnyi sóval kicsit felverjük,majd hozzáadjuk a porcukrot és gőz fölött felverjük ,sűrűre főzzük. 2. Zsírpapírt teszünk a tepsibe, és a tort...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBekapcsolom a sütőt 180 fokra. Összekeverem a tészta első 5 hozzávalóját. Habosra verem a tojásokat a cukorral, hozzáadom a vaníliát, a tejfölt, az olajat és a kávét, majd a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűIgen nagyon egyszerű,én így készítem egy kockarámából levágsz kb 1cm széleset ezt egy tiszta lábasba felteszed sülni mikor már látod hogy szép sárga és a víz elpárolgott belőle lee...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes