Hozzávalók a piskótához:
3 tojás
70g cukor
70g liszt
1,5 ek kakaó
1 kk sütőpor
2 ek olaj
Csoki krémhez:
375ml tejszín
300g vaj
225g étcsoki
1 ek kakaó
1 üveg magozott meggy
150g étcsoki
1,5ek olaj
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és belekeverjük a kakaós, sütőporos lisztet. Kivajazott kerek tortaformában 18C-ra előmelegített sütőben kb 15perc alatt megsütjük. Majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a hozzávalókat összeolvasztjuk egy lábosban, és hagyjuk kihűlni, majd habosra keverjük robotgéppel. A piskótára kenjük a krém felét. A magozott meggyet a krémre rakjuk, én kicsit bele is nyomkodtam majd a maradék krémmel befedjük, és igyekszünk egyenletesre , és vízszintesre simogatni a tetejét, mert erre jön az olvasztott csoki amit az olajjal lekeverünk. A csokiba még olvadt állapotában meggyeket rakunk, ami a szeletek közepére kerül majd.
Egy nagy tálban egyesítse az összes száraz hozzávalót, kivéve a cukrot. Félretesszük. A második tálban keverje ki a cukrot, az olajat, a tojást, a vaníliakivonatot és az almaszószt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzzük a kölest sima vízben, majd ha megfőtt, hozzákeverjük a rizslisztet, a kakaóport, és a nyírfacukrot. Ha nagyon keménynek érezzük, tegyünk bele kevés vizet. Kiolajozott tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük és a lap többi hozzávalójával együtt egy tálba tesszük, majd robotgéppel összedolgozzuk. Mikor elkészült lekapcsolható oldalú sütőformába helyezzük. A túrót é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát készítjük el először A diókrém receptjét lásd: egyéb ételeknél A temperált bonbonok receptjét egyéb ételek- nél találod
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz