80 g vaj
3 tojásfehérje
100 g porcukor (most 40 g porrá őrölt nádcukor és 40 g eritrit)
60 g búzaliszt
40 g finomra őrölt blansírozott mandula
1 tk méz (elhagyható)
1 csipet tengeri só
2 késhegynyi sütőpor (most ¼ mk szódabikarbóna)
1. A vajat egy kis lábasban felolvasztom, hogy már kissé barnuljon. Félrehúzom.
2. Egy tálkában összekeverem a porcukrot, a lisztet, az őrölt mandulát és a sót.
3. Egy nagy keverőedényben kemény habbá verem a tojásfehérjét.
4. A lisztes keveréket szilikonlapáttal vagy fakanállal beledolgozom a tojáshabba, majd hozzákeverem az olvadt vajat. Egy sűrűn folyó krémet kapunk.
5. A krémet egy napra (24 órára, ez fontos!) lefedve hűtőbe teszem.
6. Sütés előtt fél órával kiveszem a krémet. Közvetlen sütés előtt belekeverem a sütőport / szódabikarbónát.
7. A sütőt alsó-felső állásban előmelegítem 180 °C-ra.
8. Lehetőleg fém madeleine-formát használjunk, akkor lesz ropogós a kérge. (Nekem szilikon formám van, ennek a széle maximum megég, ahogy a képen is látszik.) A formákba két kiskanál segítségével annyi tésztát teszek, hogy ne legyen teljesen tele, mert a madeleine-ek megemelkednek.
9. A formát beteszem a sütő középső rácsára és 15-20 percig sütöm, amíg a széle barnulni nem kezd. Nálam 16 perc alatt kész volt.
A kekszeket kiborítom egy deszkára és teljesen kihűtöm.
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, négy részre osztjuk. 2. Sütőpapírral bélelt tepsibe kinyújtjuk az egyik lapot, megkenjük lekvárral és ráhelyezzük a következő lapot. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVillával törd össze a banánt. Add hozzá a tojást, és jól keverd össze az előzőleg összetört banánnal és a fahéjjal. Egy serpenyőt kicsit olajozz ki, és kisebb adagokban süsd ki a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sárgabarack befőttet lecsöpögtetjük. 2. 25 dkg vajat habosra keverünk 25 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat. 3. A sütőport elvegyítjük a liszttel és a vajas...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű