3 dl méz
4 tk mézeskalács fűszerkeverék
4 tojás
90 dkg liszt
50 dkg porcukor
3 tojást elkeverünk porcukorral, majd a mézeskalács fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a mézet és a lisztet. Egynemű tésztát gyúrunk belőle, fóliával letakarva, hűtőben, 1 órát pihentetjük. Ezután átgyúrjuk, majd 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Az előre elkészített sablonok alapján formára vágjuk a tésztát. Tetejét lekenjük tejjel, díszíthetjük dióval, mandulával, pisztáciával, vagy kandírozott cseresznyével. 200 – 220 fokos sütőbe tesszük 10-12 percre, majd még forrón lekenjük egész tojással, hogy a felülete fényes legyen. Végül kis vízzel elkevert olvasztott csokoládéval összeragasztjuk és díszítjük. Ez a tészta inkább figurák, házak készítéséhez ajánlott, mert keményebb, mint a megszokott mézeskalács tészta.
A házikó díszítése:
Hagyományos citromos cukormázat készítünk, majd a kívánt mintát nyomózsák segítségével a házikóra rajzoljuk.
A cukormáz elkészítése:
1 tojásfehérjéhez kb. 220 gr porcukrot és 1-2 csepp citromlevet keverünk.
Ouăle se separă. Albușurile se bat spumă împreună cu puțină sare. Se adaugă zahărul treptat, după care zeama de lămâie și gălbenușurile, care au fost înainte frecate cu ulei....
Elkészítési idő:Először a szirupot készítjük el. Ehhez a cukrot a vízzel és a többi hozzávalóval együtt felforraljuk, majd forrástól számítva 3 percig főzzük. Hideg helyen hagyjuk kihűlni. A jogh...
Elkészítési idő:A tojásokat jól összekeverjük a cukorral, sóval, vanília-kivonattal, jászvajjal, majd hozzátesszük az átszitált kókuszlisztet, Jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen, majd 5 perc...
Elkészítési idő: