2.5 dl növényi tej
5 dkg teavaj
1 ek barna cukor
1 csipet só
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
4 db tojás
50 g porcukor
25 g fahéj
Egy kis fazékban felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a sót, majd addig keverjük, míg a vaj fel nem olvad és a cukor fel nem oldódik.
Ha a vaj felolvadt, a cukor pedig feloldódott, beleszórjuk a lisztet, és addig kevergetjük, míg csomómentes és sűrű masszát nem kapunk.
Levesszük a tűzről, a masszát áttesszük egy keverőtálba, és egyesével egy robotgép segítségével belekeverjük a tojásokat.
A sütéshez egy nagy lábasba olajat öntünk (én mindenhez hidegen sajtolt napraforgó olajat használok), ezt felmelegítjük. Amíg melegszik, a masszát habzsákba öntjük, és mikor már forró az olaj, kb. 10 centis csíkokat nyomunk bele. Sütés közben folyamatosan megfordítjuk.
Mikor már aranybarna, kivesszük, lecsöpögtetjük, és még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk.
Az egészet egy tálba összekeverjük robotgéppel . Beleöntjük egy tepsibe , és rászórjuk a gyümölcsöt/ bármilyen/.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot, a sütőport összekeverjük, a fahéjjal megszórjuk. Az almákat lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és a keverékhez adjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (A fahéj elhagyható, de szerintem nagyon finom ízt ad a sütinek.) Kétfelé vesszük, a nagyobb részt zsírozott és lisztezett tepsibe nyújtjuk. A má...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat habverővel összekeverjük. A palacsintasütőben felhevítjük az kókuszolajat. Szétoszlatunk benne 1 merőkanálnyi tésztát (a merőkanál kisebb, mint 1 dl-es legyen), majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű