2.5 dl növényi tej
5 dkg teavaj
1 ek barna cukor
1 csipet só
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
4 db tojás
50 g porcukor
25 g fahéj
Egy kis fazékban felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a sót, majd addig keverjük, míg a vaj fel nem olvad és a cukor fel nem oldódik.
Ha a vaj felolvadt, a cukor pedig feloldódott, beleszórjuk a lisztet, és addig kevergetjük, míg csomómentes és sűrű masszát nem kapunk.
Levesszük a tűzről, a masszát áttesszük egy keverőtálba, és egyesével egy robotgép segítségével belekeverjük a tojásokat.
A sütéshez egy nagy lábasba olajat öntünk (én mindenhez hidegen sajtolt napraforgó olajat használok), ezt felmelegítjük. Amíg melegszik, a masszát habzsákba öntjük, és mikor már forró az olaj, kb. 10 centis csíkokat nyomunk bele. Sütés közben folyamatosan megfordítjuk.
Mikor már aranybarna, kivesszük, lecsöpögtetjük, és még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk.
Az almákat lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és 2 tk édesítőszerrel, állni hagyjuk. A tojásokat kézi habverővel kicsit felverjük, hozzáadunk az 1 tk édesítőszert. Ledaráljuk a má...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások sárgáját a kétféle cukorral 4-5 perc alatt fehéredésig keverjük. Az olvasztott, de nem meleg Ramát belecsorgatjuk. A sütőport és a mézes fűszerkeveréket össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet meglangyosítjuk, majd az élesztőt bele-morzsoljuk. Fél evőkanálnyi cukrot szórunk bele, és letakarva, meleg helyen kb. 15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűbarna lap, krém, piskóta, krém, barna lap, máz, majd ennek a tetejére csepegtetjük a következőt: 2 kanál kakaóport pár csepp vízzel sűrűre főzzük, és a mázra csepegtetjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű