Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
4 evőkanál kakaópor
25 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
2 dl tej
rum, vagy rumaroma
A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon.
Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk. Én egy 23*24 cm-es formát alakítottam ki belőle.
Nem kell sem sütőpapír, se más alája, simán kijön. Betesszük a hűtőbe, amíg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek étolajjal felolvasztunk, majd a süti tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük egy pár órára, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
-Először elkészítjük a töltelékeket. Célszerű az almával kezdeni, hogy legyen ideje levet ereszteni.A darált kekszet csak a kinyomkodás után, közvetlenül a felhasználás előtt kever...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, apró darabokra vágva hozzáadjuk a vajat. Morzsoljuk össze (hideg kézzel, hogy a vaj minél kevésbé melegedjen fel). Adjuk hozzá a vizet és dolgozzuk...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűEgy közepes méretű tepsit kikenünk vajjal. A tejport és a kakaót alaposan összekeverjük egy tálban, hogy ne maradjanak egyikből se pici csomók. Egy kisebb edénybe beletöltjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű