Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
4 evőkanál kakaópor
25 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
2 dl tej
rum, vagy rumaroma
A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon.
Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk. Én egy 23*24 cm-es formát alakítottam ki belőle.
Nem kell sem sütőpapír, se más alája, simán kijön. Betesszük a hűtőbe, amíg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek étolajjal felolvasztunk, majd a süti tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük egy pár órára, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Az olajt, a vizet, a sót és a cukrot felforraljuk egy nagyobb serpenyőben, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az átszitált lisztet. Add...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegsütjük a piskótát. Én így készítem a vizespiskótát: szétválasztok 4 tojást. A sárgáját habosra keverem 7 evőkanál cukorral, fél sütőporral. Egyenként hozzáadok 4 evőkanál forró...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes