Családireceptkönyv.hu

Mustáros-mázas grillezett lazac


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


» 41 dkg lazac
» dijoni mustár
» nádcukor
» olaj
» 1 fej kelkáposzta
» pezsgő
» só
» bors

Elkészítés:


A lazacot sózzuk, borsozzuk. A csípős dijoni mustárt kikeverjük a nádcukorral és alaposan bekenjük vele a lazacszeleteket.
Egy teflon tepsiben 220 fokos sütőben 15 percig grillezzük.

Közben a felhevített serpenyőbe olívaolajat öntünk és ezen karamellízaljuk meg a feldarabolt kelkáposzta leveleket. Megszórjuk frissen őrölt borssal. Mikor már kezd pirulni, felöntjük a pezsgővel.

Tálaláskor a lefolyt mustáros mázzal bekenegetjük a lazacot.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egészséges, könnyedén elkészíthető és hihetetlenül elegáns fogás, akár ünnepi alkalomra is. Ízben és színben is szuperül illik hozzá a pirított kelkáposzta.

Mustáros-mázas grillezett lazac

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Fűszeres vagy natúr halszeletek
Fűszeres vagy natúr halszeletek

A felengedett halat felszeleteljük, besózzuk és fél óráig állni hagyjuk. Ezután a szeleteket jól lecsurgatjuk és papírtörlővel leitatjuk róluk a felesleges nedvességet. Megforgatju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Lazacpisztráng citromosan
Lazacpisztráng citromosan

Jól megmosom a halszeleteket. Csipesszel kiszedem a szálkákat. alaposan bedörzsölöm tengeri sóval és durvára őrölt borssal. 2 citrom héját lereszelem és azzal is bekenem a halszele...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Lecsós pangasiuspaprikás
Lecsós pangasiuspaprikás

A halat kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk, és 1 db halészlékockával (összemorzsolva) elkeverjük. Állni hagyjuk kb. 1/2 órát. A hagymát, a paprikákat és a paradicsomot összevágjuk, és...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Nehéz
share
Tonhal mézes ananásszal
Tonhal mézes ananásszal

A lisztbe keverek egy kevés borsot, és annyi pirospaprikát, hogy szép színe legyen. A lesózott haldarabokat beleforgatom és bő, forró olajban megsütöm. Amíg elkészül, addig az an...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk