2 db ( egész) csirkemellfilé
1 csom. krémlevespor ( brokkoli, gomba, spárga stb.)
2-3 dl tejszín
25 dkg trappista sajt ( lehet füstölt is vegyesen )
kevés vaj vagy olaj
só, bors
Körethez :
1 db cukkini
1 nagyobb sárgarépa
1 bögre rizs
petrezselyem
zöld fűszeres ételízesítő ( ízlés szerint, én Provence-t szoktam)
Egy tepsi alját kikenünk vajjal ( vagy olajjal), és a felszeletelt csirkemellet lerakjuk. Kicsit sózzuk (vigyázni kell, mert a levespor sós!), borsozzuk és utána rászórjuk az egész zacskó levesport, utána nyakon öntjük a tejszínnel, és alufóliával letakarva mehet a sütőbe.
Amíg sül, lereszeljük a zöldségeket, és kevés olajon elkezdjük párolni egy serpenyőben, hozzáadjuk a fűszereket, petrezselymet és végül a készre főzött rizzsel összeforgatjuk.
Közben a csirkemell ha félig kész levesszük róla az alufóliát, ráreszeljük a sajtot és pirosra sütjük.
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. 2. A panko morzsát egy nagy tepsiben szétterítjük, majd kb. 7 perc alatt barnára pirítjuk, félretesszük. 3. 220 fokra felemeljük a sütő hőmérs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet a fűszerekkel, a tojással, hagymával, fokhagymával és a lenmag őrleménnyel együtt tedd be késes robotgépbe és aprítsd meg, én teljesen pépesre kevertem. Ha nincs rob...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkét apróra vágjuk és a cukkinit lereszeljük majd összekeverjük a fűszerekkel, a zabpehellyel/zabliszttel illetve a tojáss 2. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkemellet felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat: lisztet, keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport és a vizet. Ezekből az alapanyagokból sűrű mass...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes