Hozzávalók kb. 20 fánkhoz:
3 tojás
3 evőkanál kristálycukor
csipetnyi só
2 dl tejföl
25 dkg tehéntúró
25 dkg finomliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
A sütőt előmelegítettem 180 fokra, a tepsi mélyedéseit olajjal vékonyan kikentem.
A tésztához gépi habverővel habosra kevertem a tojásokat a sóval és a cukorral, majd hozzáforgattam - már fakanállal - a tejfölt, a burgonyanyomón áttört túrót és a szódabikarbónával elkevert, átszitált lisztet.
Nokedlitészta állagú tésztát kaptam, amit sima végű habzsákba töltöttem, és ebből adagoltam a tepsi mélyedéseibe a tésztát.
Ilyen tepsiben sültek, sajna elfelejtettem a tészta betöltése után fotózni, így már csak sütés után az üres tepsi került lencsevégre. :)
Kb. 20-25 perc alatt sültek készre.
Miután kissé kihűltek, porcukorral hintettem meg őket és lekvár kíséretében tálaltam, ilyen finom volt:
A túróból, tojássárgájából, tejfölből, vaníliás cukorból, reszelt citromhéjból, valamint az ízlés szerinti mennyiségű cukorból és kókuszreszelékből masszát készítünk, melybe a lang...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra darabolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát megsütjük a hozzávalókból. A krémet elkészítjük. A tejfölt a cukorral,citrom levével kikeverjük,a tejszínt keményre felverjük. A zselatint 1 dl langyos vízben feloldjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTippek trükkök: Az összeesett piskóta leggyakoribb oka, a túl keményre vert fehérje. Magyarázat: A tojásfehérje hab apró buborékokból áll, és a habosításkor juttatjuk bele a leve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű