menu

Családireceptkönyv.hu

Vaníliás kifli - omlós, ropogós, bezabálós


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2-4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db vaníliarúd
10 dkg kristálycukor
10 dkg darált mandula
1 csipet só
7,5 dkg porcukor
2 csomag vanillincukor
25 dkg finomliszt
20 dkg Rama

Vaníliás porcukor a hempergetéshez.

Elkészítés:


A lisztet, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a sót, a mandulát és a hideg Ramát elkeverjük és sima tésztává gyúrjuk. A tésztából ujjvastagságú rudakat formálunk, amelyeket kb. 5 cm hosszú darabokra vágunk és kifliszerűen megformázunk. A kifliket sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük és 175-200 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 10 percig sütjük.
A cukrot a vaníliarúdból kikapart vaníliapéppel összekeverjük. A kiflit közvetlenül a sütés után levesszük a sütőpapírról és még forrón a cukorkeverékbe forgatjuk

Trükkök, tippek, praktikák:


A vaníliapép akkor oszlik el legjobban, ha a cukorral együtt átszitáljuk. Természetesen készen kapható vaníliás cukrot is felhasználhatunk.

Vaníliás kifli - omlós, ropogós, bezabálós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kakaós - Zara szelet
Kakaós - Zara szelet

1. A tojások sárgáját a cukorral és a puha margarinnal alaposan kihabosítjuk. 2. A lisztet, sütőport és a kakaóport elvegyítjük. 3. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Mogyorós-almás–kakaós piskóta
Mogyorós-almás–kakaós piskóta

A tojásfehérjét habosra verem a cukorral, és hozzáadom a kakaóport, cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásfehérjébe óvatosan beleforgatom a lisztet, a tojások sárgáját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
FINOM, PUHA, SZAFTOS SZILVÁS-KÖRTÉS SÜTEMÉNY
FINOM, PUHA, SZAFTOS SZILVÁS-KÖRTÉS SÜTEMÉNY

Először is felvertem a tojás fehérjét kemény habbá. A vajat elektromos mixerrel habosra kevertem a cukorral és a tojás sárgájával, majd a rummal. Felváltva, óvatosan kevertem hozz...

Elkészítési idő: gyors
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Tarkabarka
Tarkabarka

Elkészítés: A vajat habosra keverjük a cukrokkal,tovább keverve bele ütjük egyenként a tojásokat. Jó habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és hozzá keverjük a a ci...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk