2 db vaníliarúd
10 dkg kristálycukor
10 dkg darált mandula
1 csipet só
7,5 dkg porcukor
2 csomag vanillincukor
25 dkg finomliszt
20 dkg Rama
Vaníliás porcukor a hempergetéshez.
A lisztet, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a sót, a mandulát és a hideg Ramát elkeverjük és sima tésztává gyúrjuk. A tésztából ujjvastagságú rudakat formálunk, amelyeket kb. 5 cm hosszú darabokra vágunk és kifliszerűen megformázunk. A kifliket sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük és 175-200 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 10 percig sütjük.
A cukrot a vaníliarúdból kikapart vaníliapéppel összekeverjük. A kiflit közvetlenül a sütés után levesszük a sütőpapírról és még forrón a cukorkeverékbe forgatjuk
A vaníliapép akkor oszlik el legjobban, ha a cukorral együtt átszitáljuk. Természetesen készen kapható vaníliás cukrot is felhasználhatunk.
Linzertészta sütése szerint
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA mézeskalács elkészítéséhez elsőként a lisztet, a porcukrot, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverünk 1 kiskanál cukrot, beleszórjuk az élesztőt és megvárjuk amíg szép habos lesz. A liszthez hozzáadjuk a csipet sót, a maradék cukrot, vaníliás cukrot é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalói közül a tojást, tejet, cukrot, margarint és mézet gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával összekevert lisztet és összegyúrjuk. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű