25 dkg zsiradék ( nálam Ráma volt)
40 dkg liszt
20 dkg reszelt sajt
3 evőkanál tejföl
1 cs. sütőpor
1 t.k. só
1 tojás a lekenéshez
Egy tálba öntsük a lisztet keverjük el a sütőporral, majd gyors mozdulatokkal morzsolgassuk el a margarint. Adjuk hozzá a sót, a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Lazán gyúrjuk össze, majd tegyük nejlonba. Én ekkor téglalap alakúra szoktam formázni, hogy könnyebb legyen nyújtani. Tegyük pár órára a hűtőbe, az sem baj, ha egy napot pihen, sokkal könnyebb lesz dolgozni vele.
A kipihent tésztát vágjuk ketté és nyújtsuk vékonyra (3 mm.).
Úgy a legegyszerűbb, ha egy szilikonlapot beszórunk liszttel, rátesszük a tésztát, a tésztát pedig leborítjuk egy darab folpackkal és ennek segítségével nyújtjuk.
A rudakat én vonalzó és pizzavágó segítségével szabdalom.
Érdemes kiszúrókkal is próbálkozni.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsikre rendezzük. Felvert tojással lekenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Rengeteg lett belőle 4 gáztepsit pakoltam tele.
A megkelt tesztat 8 gombocra valasztottam es kerekre nyujtottam lisztes lapon lisztezett nyujtoval (rizsliszt). A kesz ragut beletettem az egyik felere. Rahajtottam a teszta masik...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A leveles tésztát kinyújtjuk. Megkenjük vékonyan tejföllel. 2. A maradék sonkát nagyon apróra felvágjuk, elterítjük a tésztán egyenletesen. 3. A sajtot lereszeljük, ezt i...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzákeverjük a tejet, a cukorral elkevert élesztőt, a tejfölt és összegyúrjuk. Jól kidolgozzuk és kisujjnyi vastagságúra elnyújtjuk. Megformál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegtjük a sütőt, a tepsit kivajazzuk. Kettévágjuk a zsemléket, majd kibelezzük. A sonkacsíkokat beletesszük a kibelezett zsömlékbe, aztán mindegyik félbe 1-1 tojást beleütün...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű