4 evőkanál étolaj
600 g zöldbab
1 közepes fej vöröshagyma
300 ml víz
só
feketebors (őrölt)
A habaráshoz
200 ml joghurt vagy (tejföl (20%-os)
3 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)
2 púpozott teáskanál fűszerpaprika
e
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.Kevés olajon megpirítjuk a hagymát.Hozzáadjuk a zöldbabot.Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.Vízzel felöntjük, összekeverjük.Fedő alatt kb 10-15 perc alatt omlósra pároljuk a babot Most elkészítjük a habarást. A tejfölt, a lisztet,finomított liszt helyett használjunk rizs- vagy csicseriborsólisztet. és a pirospaprikát csomómentesre keverjük A habaráshoz folyamatos, gyors keverés mellett hozzácsurgatjuk a bab levét - ezzel hő kiegyenlítünk-, majd a habarást a babhoz keverjük, visszatesszük a tűzhelyre, és főzelék állagúra sűrítjük. Ha túl sűrű lesz a főzelék, víz hozzáadásával állítjuk be a sűrűséget joghurttal.Ízlésünk szerint után ízesítjük sóval,
A zöldbab fogyasztása kimondottan ajánlott diétázóknak, a növény ugyanis kevés kalóriát tartalmaz. Magas ugyanakkor a B1-, B2-és a C-vitamin, illetve a rosttartalma is, ez utóbbi segíti az emésztést és tisztítja a beleket. A bab az egyik legjobb táplálék a cukorbetegségben szenvedőknek, mert szabályozza az inzulin jelenlétét a vérben. A zöldbabfőzelék elkészítése ráadásul nagyon egyszerű, és egy kis odafigyeléssel kímélő ételt varázsolhatunk belőle az asztalra.
A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Beletesszük a pirospaprikát és egy kevés vízzel rögtön felöntve, hogy ne égjen meg a paprika, rátesszük az ételízesítőt, a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, jól megmossuk és kockára vagy kb. félcentis karikára vágjuk. Újra megmossuk és feltesszük főni annyi vízbe, amennyi pont ellepi. Sózzuk, borsozzuk.Tehetü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű