A lencseraguhoz:
2 csésze vörös lencse (megmosva), 1 fej vöröshagyma (felkockázva), 1 szál sárgarépa (felkockázva), 1 zeller (felkockázva), 1 babérlevél, 1 ág friss kakukkfű, 1-2 kiskanál kömény, só és bors, petrezselyem (felaprítva), zöldségalaplé, 1 körte (apróra kockázva), olívaolaj
A fetagombócokhoz:
2 tojás, 125 g fetasajt, 1 evőkanál petrezselyem, 1 csésze zsemlemorzsa, 2 evőkanál és még egy kevés tej, bors (ha szükséges)
1. Serpenyőben forrósítsunk olajat, és pároljuk benne kicsit a mirepoix-t (a hagyma, zeller, sárgarépa keverékét).
2. Adjuk hozzá a vörös lencsét, a fűszereket, a levesalapot, és forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a lángot. Főzzük, amíg a lencse megpuhul, és közvetlenül tálalás előtt keverjük bele a felkockázott körtét.
3. A fetagombócokhoz tegyünk minden hozzávalót a robotgépbe, és keverjük, amíg egyenletes keverékké állnak össze. Formáljunk kisebb tojás nagyságú labdákat belőle.
4. Serpenyőben melegítsünk nagyon kevés olajat, és süssük a gombócokat közepes lángon, amíg enyhén megbarnul a külsejük.
Jénait kivajazzuk, az alját megkenjük paradicsompürével. A felkarikázott padlizsánt rétegezzük a pürére. Sózzuk, borsozzuk, oreganoval megszórjuk és rárétegezzük a mozzarellát. Add...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadom a rizst, zöldborsót és a felkockázott répákat. Megszórom ételízesítővel, pár percig erős tűzön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLasagne: en ugy szoktam h 1 nagy fej voroshagymat elkezdek olivaolajon parolni ra 1 kb 20%os daralthus igy szaftosabb es nem szarad ki a hus. 5-6 gerezd fokhagyma so bors bazsalik...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes