1,5 l tej
5 tojás
5 ek cukor
1 rúd vanília (ha nincs, jó 2 cs. vaníliacukor vagy vanília aroma)
1 db narancs héja
A tojás sárgákat 4 ek cukorral fehéredésig keverjük és adjuk hozzá a vaníliát. Rúd esetén kaparjuk ki a belsejét. Forraljuk fel a tejet lassú tűzön a narancshéjjal (csak a sárga részét vágjuk bele) és közben verjük fel a tojásfehérjét a maradék 1 ev cukorral. A gyöngyöző tejbe (melyből kivesszük a narancshéjat) apránként kanállal szaggassuk bele a fehérjét és oldalanként 1-1 percig főzzük. Szitára téve csöpögtessük le.
A tejet lehúzzuk a tűzről és merőkanállal apránként öntsük a tojássárgájához kevergetés közben. Majd visszatesszük a tűzre és addig főzzük folytonos kavargatás mellett, amíg kissé besűrűsödik.
A tojáshab alatt összegyűlt tejet is öntsük bele a szószba! A habot szaggathatjuk fagyi kanállal is, úgy szép gömböket kapunk.
Tetejét díszíthetjük csepp fahéjjal, csokoládéval, akár narancslikőrrel.
A tejet a cukorral, a csipet sóval és vajjal sziruppá melegítjük, majd hozzáadjuka búzadarát, kókuszreszeléket és az aromát. Megvárjuk amíg a gríz térfogata megnő(1-2 perc). Fól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta: 6 tojás sárgáját 6 dkg nyírfacukorral keverj ki simára, majd tedd bele a 10 dkg darált diót. A 6 fehérjét verd fel és könnyedén add hozzá az előzőhöz. A tepsit béleld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsibe (28x36 cm) nyomkodjuk. A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszre kenjük. Erre jön a két felvert p...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat ketté választjuk külön keverőtálba . Majd a sárgáját habosra keverjük a cukorral , akkor jó ha mát szinte ki fehéredik . Lassacskán beleadagoljuk a vizet, majd a szódab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű