2 tojas
25 deka cukor
2 deci tejföl /kb 100g/
Fél sütőpor
25 deka liszt /én félfogóst használok/
25 deka adalék/mazsola, csoki, gyümölcs, dió stb./
Az egész tojásokat kikeverjük cukorral, majd a többi hozzávalóval.
Zsírozott, lisztezett őzgerinc formában sütjük.
140 fok 60'
Hozzávalókat összekeverjük, meggyúrjuk, gombócokat formálunk. Étolajba, nem túl forróba belerakjuk és forgatva kisütjük. Porcukorral meghintjük, lekvárral vagy édes tejföllel tála...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA nádcukrot elkevertem a mézzel, majd a meleg vízzel, amíg édes szirupot kaptam. A dióból az extra szűz olívaolajjal és a sóval aprítógép segítségével “dióvajat” készítettem....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű