80-90 dkg Pulykamell filé, Fél kg szeletelt bacon, Fél kg vékonyan szeletelt trappista vagy akár füstölt sajt
2 pohár tejföl, 2 tojás sárgája, Liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
A húst vékony szeletekre vágom és óvatosan kiklopfolom majd a szokásos módon, panírozom.
Egy kuglófsütőt vagy őzgerincformát kibélelek a bacon szalonnával majd soronként rétegezve
belerakom, a húst és a vékonyan szeletelt sajtot. Tetejére a tojás sárgával összekevert tejfölt öntöm.
A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat tegyük bele egy kis bögrébe, majd mehet tíz másodpercig a mikróba, hogy felolvadjon, kicsit kenjük be a bögre falát is. Verjük fel a tojást, majd tegyük bele a bögrébe, jöh...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA frissen szedett leveleket ecetes, sós, forrásban lévő vízbe rakom... egészen addig tartom benne amíg sötét zöldre vált a színe... ekkor hideg vízre szedem... mikor lehűlt akkor k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyári meleg ideális a kovász érleléséhez. A kenyér sütése előtt legalább 8-10 nappal kezdjük el a készítését. Ehhez szükségünk lesz egy tiszta, steril, nagyobb befőttesüvegre. Ér...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz