80-90 dkg Pulykamell filé, Fél kg szeletelt bacon, Fél kg vékonyan szeletelt trappista vagy akár füstölt sajt
2 pohár tejföl, 2 tojás sárgája, Liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
A húst vékony szeletekre vágom és óvatosan kiklopfolom majd a szokásos módon, panírozom.
Egy kuglófsütőt vagy őzgerincformát kibélelek a bacon szalonnával majd soronként rétegezve
belerakom, a húst és a vékonyan szeletelt sajtot. Tetejére a tojás sárgával összekevert tejfölt öntöm.
A tejet lábosba öntjük és belekeverjük a natúr joghurtot. A joghurt nemcsak görög, bármilyen egyéb is lehet, amit kedvelünk. Lefedve, szoba hőmérsékleten legalább 24 órát állni ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat enyhén sós vízben megfőzzük, hideg vízzel átöblítjük és félretesszük, hogy kissé hűljenek le. A kolozsvári szalonnát keskeny csíkokra vágjuk és serpenyőben pirosra l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát, (kb 1,3 kilót -1 tepsire) vágja fel falatnyi, kb 1.5cm méretű darabokra, és tegye egy nagy keverőtálba. Mossa meg, majd csepegtesse le. Olajat forrosítson s süsse ki...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KözepesVásároljatok 4-5 db savanykás almát, vágjátok cikkekre, és a magházát távolítsátok el. Tegyétek egy sütőpapírral borított tepsire, minden egyes almára szórjatok két evőkanálnyi b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű