A piskótatekercshez
4 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
20 dkg kristálycukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
5 evőkanál víz
20 dkg búzaliszt (BL55)
12 g sütőpor
2 evőkanál sárgabarack lekvár
A túrótöltetlékhez
40 g pudingpor (vaníliás)
8 evőkanál kristálycukor
4 dl házi tej / teljes tej
2 marék cseresznye
50 dkg tehéntúró (félzsíros)
A díszítéshez
2 szem cseresznye
1 dl habtejszín
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, félretesszük. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és vízzel fehéredésig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és kanalanként belekeverjük a cukros masszába, majd a vége felé a felvert fehérjéből 1-2 evőkanállal hozzákeverünk, a könnyebb keverés érdekében. A megmaradt tojásfehérjét óvatosan belekeverjük. Egy tepsit és egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tészta negyed részét a tortaformába öntjük, elkenjük, a maradék háromnegyed részt a tepsibe. Szépen elkenjünk, majd megsütjük a tésztalapot. Utána pedig a kerek tortalapot. 200 C-on kisütjük 10-15 perc alatt. Ügyeljünk, hogy ne süssük túl a piskótát, mert akkor nem lehet majd felcsavarni. Míg sül egy konyharuhát bevizezünk, kiterítjük és meghintjük kristálycukorral. A megsült piskótalapot ráfektetjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a konyharuhával együtt feltekerjük, így hagyjuk teljesen kihűlni. A piskótatekercset kitekerjük, megkenjük a baracklekvárral, majd újból összetekerjük, de most konyharuha nélkül :) Kb. 1 cm vastag szeleteket vágunk belőle. Egy kerek tálat (nekem egy üvegtál) kibélelünk folpackkal, úgy hogy, túl lógjon a tálon, mert ezzel fogjuk lezárni a tálat, majd ebbe szépen sorban, hogy lehetőleg ne maradjon hézag köztük lerakjuk a piskótatekercseket. Ha marad piskótánk, akkor a tekercsek közötti hézagot kitölthetjük vele. Félretesszük, míg elkészítjük a krémet. A krémhez a pudingport elkeverjük 4 evőkanál cukorral, felöntjük egy kevés tejjel, csomómentesre kikeverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, a jó nagy maréknyi cseresznyét, majd folyamatos keverés mellet megfőzzük. A túrót villával összetörjük, majd a kész pudinghoz keverjük. Ezt a krémet betöltjük az előkészített piskótatekercsekkel kirakott tálba. A tetejét (ami majd az alja lesz) kirakjuk pár szem cseresznyével (ha maradt belőle), majd lezárjuk a kerek piskótalappal. Becsomagoljuk a lelógó folpackkal, és pár órára a hűtőbe tesszük dermedni. A teljesen lehűlt süteményt egy tortatálra borítjuk. A legegyszerűbb, ha leszedjük a tetejéről a folpackot, majd a tortatálat ráhelyezzük a tetejére, és együtt átfordítjuk. Ezután leemeljük róla a tálat és a folpackot is leszedjük. A tejszínt habbá verjük, csillagcsőrrel ellátott habzsákba töltjük, majd körben egymás mellé nyomva a habot díszítjük a torát. Nyomunk egy kis tejszínhabot a tetejére is, ebbe ültetjük a cseresznyeszemeket, majd díszítjük a cseresznyelevelekkel.
Az almát meghámozzuk, negyedeljük, a magházat kivágjuk, és vékonyan felszeleteljük az almacikkeket. Ezután meglocsoljuk a citromlével, és összeforgatjuk, hogy ne barnuljon meg. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyet rottyantasz a tejszínen beleteszed a cukrot és beletördeled a csokit. Folyamatosan kevergeted, amíg fel nem olvad. Ezt a krémet sajnos egy éjszakára a hűtőbe kell tenni. Más...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű15 db vékony palacsinta 1 cs vanilia pudingpor 1 cs csokoládés pudingpor 1 cs puncs pudingpor 1 üveg magozott meggybefőtt 1 főzet kávé (4 személyre) 1 db rumaroma 7 evőkanál cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük, és belesimítjuk egy 23 centis tortaformába, majd betesszük a hűtőbe. 2. Turmixoljuk össze a szedret, adjuk hozzá az édesítőt, és öntsük fel an...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű